Συνελήφθη ο χρυσαυγίτης Χρήστος Παππάς – Κρυβόταν επί 9 μήνες σε ένα ισόγειο στου Ζωγράφου

0

Τίτλοι τέλους στο κεφάλαιο της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή, μετά και τη χθεσινή σύλληψη του φυγά Χρήστου Παππά, ο οποίος παρέμενε άφαντος επί εννέα ολόκληρους μήνες, έχοντας βρει καταφύγιο στο διαμέρισμα μιας 52χρονης χρυσαυγίτισσας, ουκρανικής καταγωγής, στην περιοχή του Ζωγράφου.
Υπενθυμίζεται ότι στις 14 Οκτωβρίου του 2020 το δικαστήριο ανακοίνωνε την καταδικαστική του απόφαση κι επομένως το τέλος της Χρυσής Αυγής, στέλνοντας του νεοναζί στη φυλακή. Λίγα 24ωρα αργότερα, τα πρωτοκλασάτα στελέχη της εγκληματικής οργάνωσης άρχισαν να μεταφέρονται στη ΓΑΔΑ και από εκεί στα κελιά τους.
Ωστόσο, το δεξί χέρι του Νίκου Μιχαλολιάκου, ο «υπαρχηγός» της εγκληματικής οργάνωσης, Χρήστος Παππάς, επέλεξε να χαθεί από προσώπου γης και να δηλώνει μέσω του συνηγόρου του πως πρόθεσή του είναι να μην εμφανιστεί στις Αρχές, περιμένοντας το Εφετείο.
Όλο αυτό το διάστημα, ενώ σε βάρος του είχε εκδοθεί και ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης και μάλιστα υπήρχε έντονη φημολογία ότι είχε διαφύγει στο εξωτερικό. Οι Αρχές ερεύνησαν δύο σημεία και οικήματα στην Αλβανία που ο Χρήστος Παππάς είχε επαφές και ταξίδια στο παρελθόν, ενώ άλλες πληροφορίες ανέφεραν ότι είχε καταφύγει στη Σερβία. Τον αναζήτησαν επίσης σε ελληνικά νησιά, ακόμη και στον Άγιον Όρος, ωστόσο όλες οι προσπάθειες των Αρχών έπεφταν στο κενό, καθώς ο Χρήστος Παππάς βρισκόταν στου Ζωγράφου.
Έτσι μετά από εννέα μήνες συστηματικής αναζήτησης φτάνουμε στη σύλληψη. Σε μια συντονισμένη επιχείρηση, που διήρκεσε περίπου 40 λεπτά, το βράδυ της Πέμπτης (01/07), άνδρες της Αντιτρομοκρατικής περνούν χειροπέδες στον επί 9 μήνες εξαφανισμένο φυγόδικο χρυσαυγίτη Χρήστο Παππά, στο διαμέρισμα Ουκρανής ομοϊδεάτισσάς του, στου Ζωγράφου. Ο υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής είχε ξυρίσει το μούσι, είχε αφήσει μόνο μουστάκι, ενώ είχε βάλει και μερικά κιλά παραπάνω.
Το σπίτι επί της οδού 28ης Οκτωβρίου 24 στου Ζωγράφου βρισκόταν στο μικροσκόπιο των Αρχών τις τελευταίες ημέρες, καθώς στη ΓΑΔΑ είχε φτάσει η πληροφορία από το εκτεταμένο δίκτυο της Αστυνομίας, το οποίο αξιοποιήθηκε στο έπακρο, ότι εκεί κρυβόταν ο υπαρχηγός του Νίκου Μιχαλολάκου.
Οι άνδρες της Αντιτρομοκρατικής σε μια επιχείρηση-αστραπή αιφνιδίασαν τον Χρήστο Παππά, ο οποίος, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές δεν προέβαλε αντίσταση τη στιγμή της σύλληψής του.
Τον φυγόδικο έκρυβε μια 52χρονη γυναίκα από την Ουκρανία, η οποία είχε πάρει ελληνική υπηκοότητα και ήταν υποψήφια με τον συνδυασμό «Ελληνική Αυγή» του έτερου χρυσαυγίτη Ηλία Κασιδιάρη, στον Δήμο Αθηναίων. Και η εν λόγω γυναίκα συνελήφθη από τις αστυνομικές Αρχές για υπόθαλψη.
Σήμερα δε ο Χρήστος Παππάς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Εφετών για την εκτέλεση της ποινής του, ο οποίος και θα αποφασίσει σε ποιες φυλακές θα οδηγηθεί, δεδομένου ότι ο 60χρονος Υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής έχει καταδικαστεί από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων σε κάθειρξη 13 ετών για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

Share.

Comments are closed.