Καλημέρα με πρόσωπα και γεγονότα της Μεσσηνίας – Σαν σήμερα… 26 Ιουνίου 1847. Αποφοιτά ο πρώτος φαρμακοποιός της Μεσσηνίας

0

Επιμέλεια: Τάσος Αποστολόπουλος
Σαν σήμερα, στις 26 Ιουνίου 1847, αποφοιτά από το πανεπιστήμιο Αθηνών, ο πρώτος Μεσσήνιος φοιτητής που σπούδασε φαρμακολογία. Πρόκειται για τον Κωνσταντίνο Κουρμελίδη που είχε γεννηθεί στο Σταυροπήγιο Αβίας. Η Αθηναϊκή Εφημερίδα «Η Ταχύπ. Φήμη» γράφει για τον Κουρμελίδη: «Φοιτητής τις εκ Σταυροπηγίου Κωνσταντίνος Κορμαλίδης, φοιτών από τριών ήδη ετών εις το ενταύθα Πανεπιστήμιον και περάσας τα της Φαρμακευτικής Σχολής μαθήματα, εξετάσθη προ ολίγων ημερών, και απαντήσας ευστοχότατα έλαβε το δίπλωμα με τον τίτλο Άριστα. Συνιστώντες τον νέον τούτον εις το κοινόν ευχόμεθα να γίνωσι και άλλοι ζηλωταί της επιμέλειας και της προόδου αυτού».
Μετά τις σπουδές του ο Κωνσταντίνος Κουρμαλίδης άνοιξε φαρμακείο στη Μεσσήνη το οποίο λειτούργησε ως το 1873. Στα 1857 ως φαρμακοποιός διορίστηκε πρόεδρος στο Πρωτοδικείο Καλαμάτας (ΦΕΚ 5/28-2-1858).
Το 1880 μετέφερε το φαρμακείο του στην Καλαμάτα και το 1891 έκανε συνέταιρο στο φαρμακείο του τον φαρμακοποιό και οδοντίατρο Χρ. Γιάνναρη.

Share.

Comments are closed.