«ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ» – Αγία Παρασκευή: Σταματήστε κ. Ζορμπά να ταλαιπωρείτε τους γονείς – Δώστε τώρα παράταση στις εγγραφές στους Παιδικούς Σταθμούς

0

Η επιλογή του δημάρχου Αγίας Παρασκευής, Βασίλη Ζορμπά, να κλείνει τα αυτιά του σε κάθε πρόταση από την πλευρά των υπολοίπων παρατάξεων έχει οδηγήσει πολλές φορές την πόλη και τους κατοίκους της μπροστά σε αδιέξοδα.
Το ίδιο επαναλαμβάνεται σήμερα με την περίπτωση των Παιδικών Σταθμών, όπου καλούνται οι γονείς που θέλουν να εγγράψουν τα παιδιά τους σε αυτούς να καταθέσουν μέχρι τη Δευτέρα 21/6, μεταξύ άλλων εγγράφων, και εκκαθαριστικό για τα εισοδήματα του 2020. Το γεγονός ότι από τις φετινές 6,5 εκατομμύρια φορολογικές δηλώσεις έχουν κατατεθεί, μέχρι σήμερα, μόλις 500.000 προφανώς και δεν λέει τίποτα στον κ. Ζορμπά!
Την ίδια στιγμή, το «μπάχαλο» που επικρατεί σχετικά με τις εγγραφές και τον έλεγχο των αιτήσεων, όχι μόνο φέρνει στα όριά του το προσωπικό των Παιδικών Σταθμών (οι σχέσεις του οποίου με τη διοίκηση των ΠΑΙΣΔΑΠ δεν περνούν και την καλύτερη φάση τους), αλλά απειλεί να απαξιώσει όλη την καλή δουλειά που έχει γίνει στη συγκεκριμένη κοινωνική δομή εδώ και αρκετά χρόνια.
Πόσο διαφορετικά θα ήταν τα πράγματα εάν ο κ. Ζορμπάς είχε αποδεχτεί την πρόταση της δημοτικής παράταξης «ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ – Ενεργοί Πολίτες Αγίας Παρασκευής», την οποία είχε καταθέσει η δημοτική σύμβουλός μας Άννα Γάκη στο Δ.Σ. των ΠΑΙΣΔΑΠ από τον περασμένο Μάρτιο; Θυμίζουμε ότι εκείνη η πρόταση αφορούσε στην πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για το σχολικό έτος 2021-2022 προς τους δημότες και κατοίκους της πόλης, προκειμένου να δηλώσουν τα βασικά στοιχεία τους (ηλικία, διεύθυνση, ποιον παιδικό σταθμό προτιμούν, εισόδημα, επάγγελμα κ.λπ.), έτσι ώστε να έχουν ο Δήμος και οι ΠΑΙΣΔΑΠ έγκαιρα μια πρώτη εικόνα για τις ανάγκες που προκύπτουν, προκειμένου να κάνουν τον σωστό προγραμματισμό σχετικά με τη χωροθέτηση, αλλά και την αξιοποίηση του προσωπικού.
Επειδή, ωστόσο, αυτό που προέχει τώρα είναι η εξυπηρέτηση των οικογενειών των συμπολιτών μας, ζητάμε άμεσα από τη διοίκηση του Δήμου να προχωρήσει άμεσα σε παράταση της προθεσμίας των εγγραφών στους Παιδικούς Σταθμούς τουλάχιστον για έναν μήνα, προκειμένου να διευκολύνουμε τα ήδη ταλαιπωρημένα νοικοκυριά της πόλης.
Σχολιάζοντας το θέμα που έχει δημιουργηθεί, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ – Ενεργοί Πολίτες Αγίας Παρασκευής», Γιάννης Μυλωνάκης, δήλωσε:
«Με προσωπική ευθύνη του δημάρχου, μεγάλη μερίδα συμπολιτών μας που έχει παιδιά σε ηλικία που θα πρέπει να φιλοξενηθούν στους Παιδικούς Σταθμούς της πόλης μας βρίσκονται μπροστά σε ασφυκτικές προθεσμίες, που ουσιαστικά απειλούν να τους θέσουν εκτός των συγκεκριμένων κοινωνικών δομών. Ο κ. Ζορμπάς, εξακολουθώντας να αγνοεί τις έγκαιρες και ρεαλιστικές προτάσεις της παράταξής μας, οδήγησε για άλλη μια φορά τα πράγματα σε αδιέξοδο και τώρα παρακολουθεί, ως απλός θεατής, τα τεκταινόμενα.
Το ελάχιστο που έχει να πράξει άμεσα είναι να παρατείνει τις εγγραφές στους Παιδικούς Σταθμούς, δίνοντας τη δυνατότητα στους γονείς να συγκεντρώσουν τα απαραίτητα έγγραφα. Στις δύσκολες συνθήκες που βρίσκονται τα νοικοκυριά στην Αγία Παρασκευή, το τελευταίο που τους λείπει είναι να μείνουν την τελευταία στιγμή χωρίς πρόσβαση στις τόσο κρίσιμες για την ανάπτυξη των παιδιών τους δομές φιλοξενίας».

Share.

Comments are closed.