«Μπλακ άουτ» στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός σε ώρα γενικής εφημερίας – Καταγγέλλει την κυβέρνηση της ΝΔ το ΚΙΝΑΛ

0

Πανικός και μεγάλη αναστάτωση επικράτησε το βράδυ της Τετάρτης στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», το οποίο βρισκόταν σε γενική εφημερία μέχρι τις 08:00 της Πέμπτης και υπέστη μπλακ άουτ επί μιάμιση ώρα.  
Το πρόβλημα εντοπίστηκε στο μισό κτίριο ΑΧΕΠΑ, το Ακτινολογικό, τη ΜΕΘ 1 και πολλές παθολογικές κλινικές.
Οι εφεδρικές γεννήτριες, που τέθηκαν αρχικά σε λειτουργία, δεν κατάφεραν στη συνέχεια να “σηκώσουν” την ηλεκτροδότηση του νοσοκομείου, ενώ σύμφωνα με τους γιατρούς, αποφορτίζονταν σταδιακά και οι βοηθητικές μπαταρίες (UPS), που στηρίζουν κρίσιμης σημασίας μηχανήματα.
Το θέμα της ελλιπούς τεχνικής υποστήριξης του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» λόγω περικοπών έχει καταγγελθεί πολλές φορές από τους εργαζόμενους, καθώς και στο παρελθόν έχουν συμβεί παρόμοια σοβαρά περιστατικά

Από την πλευρά του το Κίνημα Αλλαγής κατήγγειλε ότι: «Η εγκατάλειψη του ΕΣΥ από την Κυβέρνηση της ΝΔ οδήγησε σε απαράδεκτες καταστάσεις στον Ευαγγελισμό και μάλιστα εν μέσω εφημερίας. Επί ώρες δεν υπήρχε ρεύμα για ολόκληρες πτέρυγες, αλλά και τα ακτινολογικά εργαστήρια του Νοσοκομείου. Γιατί οι σχετικές υποδομές είναι παλιές και τα τελευταία χρόνια κακοσυντηρημένες λόγω έλλειψης πόρων. Αυτά είναι τα επιτεύγματα του κ. Μητσοτάκη στο χώρο της υγείας».

Share.

Comments are closed.