Αγρίνιο: Παραιτήθηκε ο διοικητής του νοσοκομείου για την υπόθεση με τους 40 θανάτους στην ΜΕΘ – Οι αντιδράσεις της αντιπολίτευσης

0

Παραιτήθηκε ά ο διοικητής του νοσοκομείου Αγρινίου, Ανδρέας Τσώλης, αναφορικά με την υπόθεση σχετικά με την υψηλή θνησιμότητα στην κλινική ΜΕΘ του ιδρύματος.
Στην επιστολή παραίτησής του, που δημοσιεύει η ΕΡΤ, ο πρώην ο διοικητής του νοσοκομείου Αγρινίου, Ανδρέας Τσώλης, εξηγεί πως παραιτείται για λόγους επαγγελματικής συνείδησης και αξιοπρέπειας.
«Λόγοι επαγγελματικής συνείδησης και αξιοπρέπειας, η οποία βάναυσα ποδοπατήθηκε από τον τηλε-κανιβαλισμό των τελευταίων ημερών, μην αποδεχόμενος την αναίτια προσπάθεια καταλογισμού ευθυνών εναντίον μου, παραιτούμαι και επιφυλάσσομαι παντός νομίμου δικαιώματός μου» επεσημένει ο πρώην Διοικητής νοσοκομείου Αγρινίου.
Επιπλέον ο πρώην διοικητής του νοσοκομείου Αγρινίου δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA ότι το υπουργείο γνώριζε για τα ποσοστά θνητότητας.
Ο ίδιος υπογράμμισε ότι η απόδοση ευθυνών στο πρόσωπο του διοικητή δεν θα γίνει από κανέναν άλλον εκτός από το υπουργείο Υγείας και την 6η Υγειονομική Περιφέρεια που θα κάνει τους σχετικούς ελέγχους, αλλά και τη Δικαιοσύνη.
«Τα στοιχεία της νοσηλείας Covid αλλά και των ΜΕΘ Covid και οι θάνατοι δηλώνονται κάθε μέρα από υπηρεσιακούς παράγοντες όλων των νοσοκομείων της χώρας. Επομένως, εικόνα για την κατάσταση έχει και το υπουργείο Υγείας και η αρμόδια ΥΠΕ» σημείωσε ο διοικητής του νοσοκομείου Αγρινίου.
«Όταν συνέβαινε ένας θάνατος στη ΜΕΘ, με ενημέρωναν για τις αιτίες θανάτου του ασθενή, όπως και τα αρμόδια όργανα του νοσοκομείου και της 6η ΥΠΕ» πρόσθεσε ο κ. Τσώλης.

Κοντοζαμάνης: Αποπομπή του διοικητή νοσοκομείου Αγρινίου, αν δεν παραιτηθεί ως τη Δευτέρα
Σημειώνεται πως σήμερα, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, επεσήμανε πως κλιμάκιο του Οργανισμού Διασφάλισης Ποιότητας στην Υγεία (ΟΔΙΠΥ) θα μεταβεί τις επόμενες ημέρες στο νοσοκομείο Αγρινίου έτσι ώστε να αξιολογήσει τα στοιχεία που έχει στη διάθεση του το υπουργείο Υγείας και σε συνεργασία με την 6η Υγειονομική Περιφέρεια το νοσοκομείο να κάνει μια καινούργια αρχή.
«Είναι απόφαση μας να υπάρξει αλλαγή στη διοίκηση του νοσοκομείου, έχουμε ζητήσει την παραίτηση του διοικητή. Εφόσον αυτή δεν δοθεί την Δευτέρα, ο διοικητής θα παυθεί από τα καθήκοντα του» είπε, πριν ανακοινωθεί η παραίτηση.
«Θα δούμε τι έχει συμβεί θα αξιολογήσουμε την κατάσταση, αλλά το τονίζω ξανά, πρέπει να υπάρξει μια επανεκκίνηση για το νοσοκομείο Αγρινίου. Να μην σπέρνουμε τον πανικό και τον φόβο στον κόσμο. Οι συμπολίτες μας πρέπει να αισθάνονται ασφαλείς διότι όλες οι μονάδες του Εθνικού Συστήματος Υγείας παρέχουν επαρκείς υπηρεσίες υγείας. Χρειάζεται μια νέα αρχή» συμπλήρωσε.

Ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει τον τέως Διοικητή και επιτ΄ιθεται στο Υπουργείο Υγείας
Να σημειωθεί ότι Νομαρχιακή του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και βουλευτές του κόμματος της αντιπολίτευσης Γιώργος Βαρεμένος και Θάνος Μωραΐτης, ουσιαστικά έγιναν «ασπίδα» στον διοικητή του Νοσοκομείου μέσω των ανακοινώσεων τους με τις οποίες καταδεικνύουν ως υπευθύνους της όλης κατάστασης την 6η ΥΠΕ και το Υπουργείο Υγείας.
Για τη ΜΕΘ Covid του Νοσοκομείου Αγρινίου εξέδωσε ανακοίνωση η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στρέφοντας τα βέλη του στην 6η ΥΠΕ και το Υπουργείο Υγείας καλώντας τους «να αναλάβουν λοιπόν τις ευθύνες τους και να αφήσουν τα κροκοδείλια δάκρυα». «Γιατί τόσο καιρό δεν ενίσχυσαν τη ΜΕΘ Covid του Νοσοκομείου; Γιατί υποχρέωσαν ένα Νοσοκομείο όπως αυτό του Αγρινίου να γίνει Νοσοκομείο Αναφοράς Covid-19;», είναι κάποια από τα ερωτήματα του ΣΥΡΙΖΑ. 
Σε δήλωση προέβη ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία, Θάνος Μωραΐτης, για την αυξημένη θνητότητα στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Αγρινίου.«Το Υπουργείο Υγείας και η 6η ΥΠΕ παρουσιάζονται τώρα να “πέφτουν από τα σύννεφα”, όμως ήταν, εδώ και καιρό, απολύτως ενήμεροι τόσο για τα ποσοστά θνητότητας στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, όσο και για τα επιμέρους προβλήματα του Νοσοκομείου Αγρινίου», όπως «είναι ενήμερο είναι το αρμόδιο Υπουργείο για τα υψηλά ποσοστά θνητότητας και σε άλλες ΜΕΘ άλλων νοσοκομείων της Περιφέρειας», τόνισε ο βουλευτής.
Για «ανίερη προσπάθεια μετακύλισης ευθυνών» στο ζήτημα της θνητότητας της ΜΕΘ Covid του Νοσοκομείου Αγρινίου κάνει λόγο ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ και αναπληρωτής Τομεάρχης Υγείας του κόμματος Γιώργος Βαρεμένος. «Η πρωτοφανής επιχείρηση ανθρωποφαγίας που έχει εξαπολυθεί με αφορμή τον αριθμό θανάτων στην ΜΕΘ του νοσοκομείου Αγρινίου, την στιγμή που η πόλη θρηνεί δύο ακόμη απώλειες, ενός ιερέα και ενός φαρμακοποιού (που εξέπνευσαν στην Πάτρα), προκαλεί τεράστια ανησυχία και αντίστοιχα ερωτήματα», αναφέρει.

Ερώτηση στο Υπουργό Υγείας από το ΚΙΝΑΛ
Οι βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής Δημήτρης Κωνσταντόπουλος, Ανδρέας Πουλάς και Βασίλης Κεγκέρογλου κάνουν γνωστό πως κατέθεσαν ερώτηση στον Υπουργό Υγείας τονίζοντας πως είναι έκδηλη η ανησυχία για τα υψηλά ποσοστά θνητότητας στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Αγρινίου.
Ζητούν από  το Υπουργείο Υγείας  να αναλάβει άμεσα πρωτοβουλίες για την ενίσχυση των Νοσοκομείων και κέντρων υγείας της Αιτωλοακαρνανίας και ιδιαίτερα του Νοσοκομείου Αγρινίου και του Νοσοκομείου Μεσολογγίου που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά της πανδημίας με υγειονομικό προσωπικό και κατάλληλους.

Share.

Comments are closed.