Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ για τη θνησιμότητα 100% στη ΜΕΘ Αγρινίου και τα αίτιά της – Και σε άλλα νοσοκομεία έχουμε αντίστοιχα ποσοστά

0

«Η ΜΕΘ του Νοσοκομείου Αγρινίου δεν είναι η μόνη που έχει υψηλή θνητότητα. Υψηλή θνητότητα για παράδειγμα έχουν οι αυτοσχέδιες ΜΕΘ των νοσοκομείων», κατήγγειλε ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), Μιχάλης Γιαννάκος.
Συνεχίζοντας αναφέρει χαρακτηριστικά: «Στο Νοσοκομείο ΕΔΕΣΣΑΣ λειτούργησε αυτοσχέδια ΜΕΘ 6 κλινών κορονοϊό με θνητότητα που αγγίζει το 100%.
Συνεχίζοντας αναφέρει χαρακτηριστικά: «Στο Νοσοκομείο ΕΔΕΣΣΑΣ λειτούργησε αυτοσχέδια ΜΕΘ 6 κλινών κορονοϊό με θνητότητα που αγγίζει το 100%.
Η θνητότητα στις ΜΕΘ εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Το επίπεδο νοσηλείας στις κλινικές κορονοϊού, η έγκαιρη διασωλήνωση ασθενών πριν η κατάσταση είναι μη αναστρέψιμη, η έγκαιρη διακομιδή σε ΜΕΘ και όχι η πολυήμερη αναμονή σε λίστα αναμονής, η επιλογή ασθενών για εισαγωγή σε ΜΕΘ με ηλικιακά κριτήρια, η δυνατότητα παραμονής σε ΜΕΘ και μετά την αποσωλήνωση για παρακολούθηση κ.α.λ.
Σημαντικό ρόλο παίζει η στελέχωση των ΜΕΘ. Όταν οι ΜΕΘ είναι υποστελεχωμένες με ελάχιστο ανειδίκευτο νέο προσωπικό ιατρικό, νοσηλευτικό έχουν αναπόφευκτα υψηλά ποσοστά θνητότητας.
Η ΜΕΘ ΑΓΡΙΝΙΟΥ 5 κλινών από τον ΟΚΤΩΜΒΡΗ μετατράπηκε σε κορονοϊού. Κατέληξαν περί τους 35 ασθενείς. Πριν το κορονοϊό ήταν γενική ΜΕΘ και η θνητότητα ήταν στα επίπεδα του μέσου όρου των άλλων ΜΕΘ.
Ο διευθυντής της ΜΕΘ επανειλημμένως ζήτησε τη στελέχωση της ΜΕΘ με έμπειρο εξειδικευμένο προσωπικό. Το αντίθετο έγινε. Μετακινήθηκε έμπειρο προσωπικό και η ΜΕΘ στελεχώθηκε με δύο επικουρικούς γιατρούς και επικουρικό νοσηλευτικό προσωπικό ανειδίκευτο.
Η ΜΕΘ του Νοσοκομείου Αγρινίου δέχθηκε διασωληνωμένους ασθενείς από τα νοσοκομεία ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ, ΠΕΛΟΠΟΝΝΉΣΟΥ, ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ και θα πρέπει να αξιολογηθεί η κατάσταση τους τη στιγμή που διακομίσθηκαν στη ΜΕΘ.
Η κλινική κορονοϊού του νοσοκομείου ΑΓΡΙΝΙΟΥ στη κορύφωση νοσήλευε 45 ασθενείς με κάλυψη από έναν ιδιώτη παθολόγο γιατρό με μπλοκάκι τις πρωινές ώρες. Απόγευμα, νύκτα καλύπτεται από τους εφημερεύοντες παθολόγους γιατρούς όποτε παρίσταται ανάγκη.
Στο νοσοκομείο ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ που γίνονται διακομιδές στη ΜΕΘ του νοσοκομείου. ΑΓΡΙΝΙΟΥ οι εργαζόμενοι είχαν καταγγείλει ότι κάποια στιγμή δεν είχαν γιατρούς ούτε για διασωλήνωση.
Εκατοντάδες ασθενείς με κορονοϊό κατέληξαν σε κλινικές κορονοϊού, πολλοί κατέληξαν διασωληνωμένοι σε κλινικές ευρισκόμενοι σε λίστα αναμονής για ΜΕΘ.
Εκατοντάδες ασθενείς με κορονοϊό κατέληξαν σε νοσοκομεία που δεν διαθέτουν ΜΕΘ.
Η οποία έρευνα θα καταδείξει ως υπεύθυνο το σύστημα υγείας και τις παθογένειες του.
Μιχ. Γιαννάκος Πρόεδρος ΠΟΕΔΗΝ
»

Share.

Comments are closed.