Categories: Εκπαίδευση

Υπουργείο Παιδείας: Σε αργία ο «δάσκαλος» που έστελνε χυδαία sms σε 9χρονες μαθήτριες δημοτικού

Άμεση ήταν η αντίδραση της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως, για την περίπτωση του «δασκάλου» που κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση μαθητριών δημοτικού, καθώς ο 48χρονος τέθηκε σε αργία από τα εκπαιδευτικά του καθήκοντα μετά την άσκηση σχετικής ποινικής δίωξης εις βάρος του.
Υπενθυμίζεται ότι σε βάρος του έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για κατάχρηση ανηλίκων που έχουν εμπιστευτεί στο δράστη να επιβλέπει ή να φυλάσσει κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση, ενώ διώκεται και για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας μέσω διαδικτύου, πληροφορικής ή άλλων τεχνολογιών ανηλίκων που δεν έχουν συμπληρώσει τα 15 έτη κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση.
Ο 48χρονος, που εργαζόταν σε σχολείο στην Ανάβυσσο, αφέθηκε χθες ελεύθερος με περιοριστικούς όρους απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και εμφάνισης σε αστυνομικό τμήμα, αλλά και χρηματική εγγύηση 5.000 ευρώ.
Επιπλέον απαγορεύεται να προσεγγίζει τις μαθήτριες σε απόσταση κάτω των 500 μέτρων και να έχει οποιαδήποτε επικοινωνία μαζί τους με οποιοδήποτε μέσο.
Την ίδια στιγμή, σοκ και απέχθεια έχουν προκαλέσει τα ερωτικά μηνύματα που έστελνε σε μαθήτριες του, περιεχόμενο των οποίων φέρνει στη δημοσιότητα η δημοσιογράφος Μίνα Καραμήτρου του CNN Greece.
«Φαντάζεσαι να μπαίνω στη τάξη και να σε αγκαλιάζω… Μένουν όλοι κάγκελο. Εγώ πάντως την αγκαλίτσα θα σου την κάνω…», «Αν κάνουμε ενισχυτική (σ.σ. διδασκαλία) λες να τα κατάφερνα να μην σε φιλήσω; Θα είμαστε οι δυο μας. Δύσκολα….θα άντεχα», «Θα βγάζαμε τις μάσκες… Θα σου έδινα πολύ γλυκό φιλάκι στο μάγουλο… Και αν σου άρεσε και αλλά πολλά κοπελιά μου… Εσύ τι θα έκανες ομορφιά μου;», είναι μερικά από τα μηνύματα. 
Πάντως οι αρχές συνεχίζουν να ερευνούν την υπόθεση για να εξακριβωθεί εάν η αρρωστημένη δράση του εκπαιδευτικού είχε περιοριστεί μόνο στις τρεις μαθήτριες ή εάν είχε παρενοχλήσει σεξουαλικά και άλλα ανήλικα κορίτσια. Περισσότερα στοιχεία ενδεχομένως να προκύψουν και από την έρευνα που είναι σε εξέλιξη στο laptop και το κινητό του.

Βασίλης Φουρτούνης

Recent Posts

Οι τελευταίες εκτιμήσεις για τις Βάσεις 2024 που ανακοινώνονται πιθανότατα στις 29 Ιουλίου

Τέλος Ιουλίου με αρχές Αυγούστου με την πιθανότερη ημερομηνία να είναι τη Δευτέρα 29 Ιουλίου,…

2 ώρες ago

Ο πρόεδρος Μπάιντεν αποχωρεί από την προεδρική κούρσα και υποστηρίζει την Κάμαλα Χάρις

Κάτω από το βάρος αυξανόμενων πιέσεων και όντας αντιμέτωπος με ολοένα ευρύτερη αμφισβήτηση εξαιτίας των…

9 ώρες ago

Τομέας Παιδείας του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ: Ξεπέρασαν τα 100 τα άρθρα του νόμου Κεραμέως που τροποποίησε ο κ. Πιερρακάκης

Δεύτερη φορά ο ίδιος υπουργός παιδείας φέρνει προς τροποποίηση άρθρα του νόμου Κεραμέως του 2022,…

9 ώρες ago

Μεσολόγγι – Όλγα Δασκαλή: Χτίστε με πέτρα, αφήστε τα άχυρα. Οχυρωθείτε κ. Δήμαρχε και διοικήστε με διαφάνεια, σοβαρότητα και ουσία

«Ενώ θα έπρεπε να συζητάμε θέματα ουσίας όπως το νομοσχέδιο για τον τουρισμό, την ενίσχυση…

11 ώρες ago

Formula 1 – Hungarian GP: Πρώτη νίκη του Όσκαρ Πιάστρι – Η McLaren τα έκανε θάλασσα με τους οδηγούς της

Με μια απίστευτη εμφάνισή της η McLaren κατάφερε να πετύχει το απόλυτο στο Grand Prix…

22 ώρες ago

Νέα ηλεκτρονική απάτη με email που στέλνει ο «Αρχηγός της Αστυνομίας» για υπόθεση πορνογραφίας

Τον κώδωνα του κινδύνου προς τους πολίτες κρούει η ΕΛΑΣ, καθώς έχει κάνει την εμφάνισή…

24 ώρες ago