Υπουργείο Παιδείας: Σε αργία ο «δάσκαλος» που έστελνε χυδαία sms σε 9χρονες μαθήτριες δημοτικού

0

Άμεση ήταν η αντίδραση της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως, για την περίπτωση του «δασκάλου» που κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση μαθητριών δημοτικού, καθώς ο 48χρονος τέθηκε σε αργία από τα εκπαιδευτικά του καθήκοντα μετά την άσκηση σχετικής ποινικής δίωξης εις βάρος του.
Υπενθυμίζεται ότι σε βάρος του έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για κατάχρηση ανηλίκων που έχουν εμπιστευτεί στο δράστη να επιβλέπει ή να φυλάσσει κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση, ενώ διώκεται και για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας μέσω διαδικτύου, πληροφορικής ή άλλων τεχνολογιών ανηλίκων που δεν έχουν συμπληρώσει τα 15 έτη κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση.
Ο 48χρονος, που εργαζόταν σε σχολείο στην Ανάβυσσο, αφέθηκε χθες ελεύθερος με περιοριστικούς όρους απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και εμφάνισης σε αστυνομικό τμήμα, αλλά και χρηματική εγγύηση 5.000 ευρώ.
Επιπλέον απαγορεύεται να προσεγγίζει τις μαθήτριες σε απόσταση κάτω των 500 μέτρων και να έχει οποιαδήποτε επικοινωνία μαζί τους με οποιοδήποτε μέσο.
Την ίδια στιγμή, σοκ και απέχθεια έχουν προκαλέσει τα ερωτικά μηνύματα που έστελνε σε μαθήτριες του, περιεχόμενο των οποίων φέρνει στη δημοσιότητα η δημοσιογράφος Μίνα Καραμήτρου του CNN Greece.
«Φαντάζεσαι να μπαίνω στη τάξη και να σε αγκαλιάζω… Μένουν όλοι κάγκελο. Εγώ πάντως την αγκαλίτσα θα σου την κάνω…», «Αν κάνουμε ενισχυτική (σ.σ. διδασκαλία) λες να τα κατάφερνα να μην σε φιλήσω; Θα είμαστε οι δυο μας. Δύσκολα….θα άντεχα», «Θα βγάζαμε τις μάσκες… Θα σου έδινα πολύ γλυκό φιλάκι στο μάγουλο… Και αν σου άρεσε και αλλά πολλά κοπελιά μου… Εσύ τι θα έκανες ομορφιά μου;», είναι μερικά από τα μηνύματα. 
Πάντως οι αρχές συνεχίζουν να ερευνούν την υπόθεση για να εξακριβωθεί εάν η αρρωστημένη δράση του εκπαιδευτικού είχε περιοριστεί μόνο στις τρεις μαθήτριες ή εάν είχε παρενοχλήσει σεξουαλικά και άλλα ανήλικα κορίτσια. Περισσότερα στοιχεία ενδεχομένως να προκύψουν και από την έρευνα που είναι σε εξέλιξη στο laptop και το κινητό του.

Share.

Comments are closed.