Δεν προκύπτει εμπλοκή του Έλληνα Ιάσονα Ζήση στην «κρατική αεροπειρατεία» του Μινσκ

0

Τελικά δεν προκύπτει καμία εμπλοκή του Έλληνα Ιάσονα Ζήση στην «κρατική αεροπειρατεία» που σημειώθηκε στη Λευκορωσία με το αεροπλάνο της Ryanair, στην οποία είχε αναφερθεί το πρακτορείο blloberg
Σύμφωνα με εντατικές έρευνες που έχουν κάνει οι ελληνικές υπηρεσίες διαπιστώνεται ότι o κ. Ζήσης ζει μόνιμα στο Μινσκ και αυτός ήταν ο τελικός του προορισμός, με ενδιάμεσο σταθμό το Βίλνιους και για αυτό το λόγο παρέμεινε εκεί μόλις επετράπη στην πτήση να συνεχίσει το ταξίδι της.
Επίσης δεν προκύπτει προς το παρόν κάποιο στοιχείο για εμπλοκή με μυστικές υπηρεσίες άλλων χωρών και για τους Αλεξάντρα Σταμπρέντοβα και Σεργκέι Κουλάκοφ, που επίσης επέβαιναν στην πτήση και παρέμειναν στο Μινσκ.
Οι δύο πρώτοι, Σταμπρέντοβα και Κουλάκοφ σε συνεντεύξεις τους υποστήριξαν ότι παρακάλεσαν τους ανθρώπους του αεροδρομίου να τους επιτρέψουν να παραμείνουν στο Μινσκ και να μην επιστρέψουν στο Βίλνιους αφού έτσι και αλλιώς ο τελικός προορισμός τους ήταν το Μινσκ και ότι θα έχαναν την πτήση από Βίλνιους για Μινσκ λόγω της καθυστέρησης. Αρχικά οι αρχές τους είπαν ότι ήταν αδύνατο αλλά εν τέλει έγινε δεκτό το αίτημά τους.
Επίσης σε βίντεο, εμφανίζεται και ο Έλληνας επιβάτης που τελικά αποβιβάστηκε στο Μινσκ, με την σύζυγό του στο πλευρό του ως μεταφράστρια, ο οποίος δήλωσε στο κρατικό κανάλι της Λευκορωσίας:
«Πετούσα για το Βίλνιους από όπου θα είχα μια δεύτερη πτήση για το Μινσκ. Για να συναντήσω τη γυναίκα μου. 15 λεπτά πριν την προσγείωση μας ενημέρωσαν ότι υπάρχει ένα θέμα ασφαλείας και ότι θα προσγειωθούμε στο Μινσκ».
Επιπλέον οι ελληνικές υπηρεσίες διαψεύδουν το σενάριο κάποιος επιβάτης του αεροσκάφους να είχε περάσει μαζί του όπλο, το οποίο χρησιμοποιήθηκε για να δοθεί αφορμή για την αναγκαστική προσγείωση. Ένα από τα απίθανα σενάρια που κυκλοφόρησαν τις τελευταίες ημέρες, χωρίς να προκύπτει από κάποιο στοιχείο. Είναι δεδομένο ότι η αναγκαστική προσγείωση έγινε με ενέργειες του λευκορωσικού καθεστώτος και εντολές από τον πύργο ελέγχου του Μινσκ.

Δείτε το βίντεο με τις συνεντεύξεις των τριών επιβατών στο τηλεοπτικό πρακτορείο ειδήσεων (ATN) της Λευκορωσίας

Share.

Comments are closed.