Bloomberg: Έλληνας ο ένας από τους επιβάτες που κατέβηκαν από το αεροπλάνο στη Λευκορωσία

0

Το πρακτορείο Bloomberg κάνει μια συνταρακτική αποκάλυψη για την “κρατική αεροπειρατεία” στη Λευκορωσία αναφέροντας ότι μεταξύ των πέντε ατόμων που αποβιβάστηκαν στο Μινσκ ήταν και ένας Έλληνας υπήκοος, με ότι αυτό σημαίνει.
Συγκεκριμένα το Bloomberg αναφέρει ότι ένας  Έλληνας βρίσκεται ανάμεσα στους επιβάτες του αεροσκάφους της Ryanair που αποβιβάστηκαν στο Μινσκ της Λευκορωσίας.
Έτσι πέραν του δημοσιογράφου Ρομάν Προτάσεβιτς και της σύντροφό του, στο Μινσκ αποβιβάστηκαν δύο υπήκοοι Λευκορωσίας και ένας Έλληνας υπήκοος. Αδιευκρίνιστο ωστόσο παραμένει γιατί αποβιβάστηκαν οι συγκεκριμένοι επιβάτες στο Μινσκ.
Την συνταρακτική αυτή είδηση έκανε γνωστή μέσα από το λογαριασμό του στο twitter και ο δημοσιογράφος  Νίκος Χρυσολωράς, υπεύθυνος του γραφείου Βρυξελλών του πρακτορείου Bloomberg.

Ουσιαστικά το διεθνές πρακτορείο μοιάζει σαν να τοποθετεί τον συγκεκριμένο επιβάτη στο «κάδρο» των κατασκόπων της KGB που συμμετείχαν στην εκτροπή της πτήσης και την σύλληψη του δημοσιογράφου Ρομάν Προτάσεβιτς. Πρόκειται για έναν Έλληνα ο οποίος μάλιστα έκανε και δηλώσεις στην τηλεόραση της Λευκορωσίας και φέρεται να έχει διπλή υπηκοότητα.
Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το πρακτορείο,  ο CEO της Ryanair, Michael O’Leary είπε: «Πιστεύουμε πως υπήρχαν πράκτορες της KGB οι οποίοι αποβιβάστηκαν από το αεροσκάφος».

  • Διαβάστε το πλήρες άρθρο των δημοσιογράφων Milda Seputyte και Aliaksandr Kudrytski του του αμερικάνικου οικονομικού πρακτορείου Bloomberg με τίτλο «EU Leaders Agree on Broader Economic Sanctions: Belarus Update », στα αγγλικά, πατώντας ΕΔΩ
Share.

Comments are closed.