Γιώργος Α.Παπανδρέου: Ξεπέρασε κάθε όριο το αυταρχικό καθεστώς του Λουκασένκο

0

O πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, Γιώργος Α. Παπανδρέου τοποθετήθηκε σχετικά με την υπόθεση της αναγκαστικής προσγείωσης της πτήσης της “Ryanair”, από Αθήνα για Βίλνιους της Λιθουανία, στο Μινσκ της Λευκορωσίας, με εντολή του Λευκορώσου προέδρου Αλεξάντρ Λουκασένκο προκειμένου να συλληφθεί ο Ρόμαν Προτάσεβιτς, ένας ακτιβιστής δημοσιογράφος, πολέμιος του καθεστώτος Λουκασένκο.

Αναλυτικά η δήλωση Παπανδρέου
«Ξεπέρασε κάθε όριο το αυταρχικό καθεστώς του Λουκασένκο, επιβάλλοντας αναγκαστική προσγείωση στο Μινσκ, σε πτήση που κατευθυνόταν από την Αθήνα στην πρωτεύουσα της Λιθουανίας, Βίλνιους. Αυτή η παράνομη κρατική αεροπειρατεία για τη σύλληψη ενός δημοσιογράφου της αντιπολίτευσης, όχι μόνο έθεσε σε κίνδυνο τη ζωή των επιβατών αλλά δημιούργησε και ένα πολύ επικίνδυνο προηγούμενο.
Η διεθνής κοινότητα δεν μπορεί να επιτρέπει να γίνονται τέτοιες πράξεις χωρίς να υπάρχουν συνέπειες,
Καλούμε τις αρχές της Λευκορωσίας να απελευθερώσουν άμεσα τον δημοσιογράφο, Ρομάν Προτάσεβιτς. Εκφράζουμε την απόλυτη αλληλεγγύη μας σε όσους μάχονται για τη δημοκρατία, τα ανθρώπινα δικαιώματα και το κράτος δικαίου στη Λευκορωσία.
»

Share.

Comments are closed.