Ξεκίνησε η χερσαία εισβολή του Ισραήλ στη Γάζα

0

Ξεκίνησε το βράδυ της Πέμπτης 17 Ιουλίου η χερσαία επιχείρηση του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας, μετά από εντολή του Μπενιαμίν Νετανιάχου, την οποία ανακοίνωσε με βίντεο που αναρτησε στο facebook.
«Είπα ότι θα απαιτήσουμε βαρύ τίμημα από τη Χαμάς» δήλωσε ο ισραηλινός πρωθυπουργός, λίγο μετά την ανακοίνωση του Ισραηλινού Υπουργείου Άμυνας (IDF). «Το κάνουμε και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε με μεγάλη ένταση. Αυτή δεν είναι η τελευταία λέξη και αυτή η επιχείρηση θα συνεχιστεί όσο χρειάζεται»

Παράλληλα συνεχίζονται οι βομβαρδισμοί από στέρια και θάλασσα με πρώτο στόχο το Λιμάνι της Γάζας, που έχουν αποφέρει δεκάδες θύματα (η πιο πρόσφατη αναφέρει 258 θύματα σε διάστημα 11 ημερών). 

Ισραηλινά στρατεύματα εισέβαλαν στη Λωρίδα της Γάζας στο πλαίσιο της στρατιωτικής επιχείρησης εναντίον του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος Χαμάς, ανακοίνωσε σήμερα το ισραηλινό γενικό επιτελείο.
«Αεροπορικές δυνάμεις και δυνάμεις εδάφους των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων (IDF) επιτίθενται τώρα στη Λωρίδα της Γάζας» αναφέρεται σε ανακοίνωση των Ενόπλων Δυνάμεων του Ισραήλ, χωρίς να δίνοντας προς το παρόν περισσότερες πληροφορίες..


Στόχος της επιχείρησης, σύμφωνα με την ανακοίνωση του πρωθυπουργικού γραφείου, είναι να καταφέρει «ισχυρό πλήγμα στην τρομοκρατική υποδομή της Χαμάς» κι όχι να την ανατρέψει. Συγκεκριμένα, στόχος θα είναι να καταστραφούν οι σήραγγες που χρησιμοποιούν οι πολεμιστές της Χαμάς για να διεισδύουν στο Ισραήλ για επιθέσεις.
Βάσει της ανακοίνωσης, η απόφαση για χερσαία επιχείρηση οριστικοποιήθηκε όταν η Χαμάς απέρριψε το αιγυπτιακό σχέδιο εκεχειρίας. Παρότι ο αριθμός των ανδρών που συμμετέχουν στην επιχείρηση δεν έχει ανακοινωθεί, υπολογίζονται στους 8.000, ενώ αναμένεται η κλήτευση περισσότερων εφέδρων.
Ο εκπρόσωπος της Χαμάς χαρακτήρισε «ανόητη» την επιχείρηση στη Γάζα που θα «έχει τρομακτικές συνέπειες». Ο Γάλλος ΥΠΕΞ, Λορέν Φαμπιούς

Share.

Comments are closed.