Μεσολόγγι: Χωρίς μαθητές σήμερα τα σχολεία – Μειωμένη ή μηδενική η προσέλευση των μαθητών λόγω της COVID-19

0

Θα πρέπει να θεωρηθεί, μάλλον, δεδομένη η λήψη επιπλέον περιοριστικών μέτρων στο Μεσολόγγι για τον περιορισμό της εξάπλωσης της COVID-19.
Αυτό γίνεται φανερό από το γεγονός ότι σήμερα πρώτη μέρα επαναλειτουργίας των σχολείων (Χθες ήταν κλειστά με εντολή του Δήμου) και η προσέλευση των μαθητών ήταν μειωμένη έως και μηδενική.
Τελικά το τυπικό ζήτημα για το ποιος αναστέλλει τη λειτουργία των σχολείων, το Υπουργείο ή ο Δήμος, το απάντησε η κοινωνία αρνούμενη να στείλει τα παιδιά στο σχολείο.
Χαρακτηριστικό είναι ότι σήμερα Τρίτη η συμμετοχή των μαθητών στα σχολεία της πόλης του Μεσολογγίου μόλις που έφθασε στο 15% και στο Αιτωλικό μόλις στο 3%.
Να αναφέρουμε κάποια ενδεικτικά παραδείγματα από την πόλη του Μεσολογγίου:

  • 2οΔημοτικό Σχολείο Μεσολογγίου: από τα 193 παιδιά πήγαν στα μαθήματά τους τα 50
  • 4οΔημοτικό Σχολείο Μεσολογγίου από τα 163 πήγαν στα μαθήματά τους τα 14
  • 5ο Δημοτικό Σχολείο Μεσολογγίου από τα 75 πήγαν στα μαθήματά τους τα 3 και
  • 6ο Δημοτικό Σχολείο Μεσολογγίου δεν πήγε κανένα παιδί για μάθημα.

Σε ότι αφορά στο Αιτωλικό έχουμε:

  • 1οΔημοτικό Σχολείο Αιτωλικού: πήγαν για μάθημα 5 από τα 123 παιδιά,
  • 2οΔημοτικό Σχολείο Αιτωλικού: πήγαν για μάθημα 6 για μάθημα από τα 74 παιδιά και
  • 3ο Δημοτικό Σχολείο Αιτωλικού: δεν πήγε κανένα από τα 111 παιδιά.

Παράλληλα ασθενούν 18 εκπαιδευτικοί που φυσικά βρίσκονται σε καραντίνα, ενώ απουσιάζουν και 6 σχολικές καθαρίστριες που επίσης είναι θετικές στον κορονοϊό.
Το πρόβλημα που έχει προκύψει με αυτό το αλαλούμ είναι ότι οι παρόντες  εκπαιδευτικοί είναι κανονικά στις θέσεις τους, τα παιδιά στα σπίτια τους και δεν μπορεί να γίνει μάθημα με τηλεκπαίδευση, διότι θεωρητικά τα σχολεία είναι ανοιχτά. Συνεπώς οι εκπαιδευτικοί κάνουν μάθημα πολλές φορές σε άδεις αίθουσες.
Επιπλέον πρέπει να τονιστεί ότι υπάρχουν και εκπαιδευτικοί που έρχονται στο Μεσολόγγι από άλλους νομούς, πράγμα που σημαίνει ότι η διασπορά του κορονοϊού  είναι θέμα χρόνου να επεκταθεί και αλλού.

Κραυγή αγωνίας από το Διοικητή του Νοσοκομείου Μεσολογγίου και Δημοτικό Σύμβουλο κ Παναγιώτη Παπαδόπουλο
Μάλιστα, ο διοικητής του νοσοκομείου Μεσολογγίου
και Δημοτικός Σύμβουλος  Παναγιώτης Παπαδόπουλος απευθύνει έκκληση για λήψη περιοριστικών μέτρων και ειδικά στα σχολεία.

«Από την θεσμική θέση που κατέχω καθώς και από αυτή του Δημοτικού συμβούλου αλλά και του γονέα μικρού παιδιού, δηλώνω προς κάθε κατεύθυνση ότι η επαναλειτουργία των σχολείων όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης από σήμερα 11/05/2021, χωρίς να λαμβάνονται στοιχειωδώς υπόψη τα επιδημιολογικά δεδομένα και η ταχύτατη εξάπλωση της διασποράς στην κοινότητα της πανδημίας COVID-19 είναι επικώς απαράδεκτη και εγκληματική!
Σήμερα λοιπόν το Νοσοκομείο μας ξεπερνώντας τον εαυτό του και τις δυνάμεις που διαθέτει νοσηλεύει πλέον είκοσι εννέα (29) συμπολίτες μας, ασθενείς με COVID-19 και αναμένονται μέχρι το μεσημέρι δεκάδες θετικά κρούσματα!
Καλώ τον Δήμαρχο Ι.Π. Μεσολογγίου – που πιθανότατα δεν το έχει πράξει – να αποστείλει ΑΜΕΣΑ εισήγηση – αποστολή προς τους αρμόδιους Υπουργούς για κλείσιμο όλων των σχολείων. Καλούνται οι αρμόδιοι Υπουργοί Υγείας, Παιδείας και Πολιτικής Προστασίας σήμερα να εκδώσουν τη σχετική  Κ.Υ.Α.
Τέλος καλώ τους γονείς με πλήρη ευθύνη όλων όσων δηλώνω να μην στείλουν τα παιδιά τους στα σχολεία. Εγώ πάντων δεν πρόκειται να το πράξω!
Υ.Γ. Στη διάθεση όλων των Πολιτικών, Δημοτικών, Περιφερειακών αρχών ακόμη και της εισαγγελίας
.»

Διαφωνούν ο ΣΕΠΕ Μεσολογγίου και η Α’ ΕΛΜΕ για το άνοιγμα των σχολείων
Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης περιφέρειας Μεσολογγίου «ΚΩΣΤΗΣ ΠΑΛΑΜΑΣ», με ανακοίνωσή του εκφράζει την αγωνία του για το άνοιγμα των Σχολείων – Η ανακοίνωση της A΄ ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας, που καλεί το Υπουργείο Παιδείας να ανακαλέσει το άνοιγμα των σχολείων στο Μεσολόγγι ΕΔΩ
Αναλυτικά η ανακοίνωση του Συλλόγου
«Το ΔΣ της Α ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας συνεδρίασε χθες μαζί με το ΔΣ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Κωστής Παλαμάς της Περιφέρειας Μεσολογγίου σχετικά με την ΚΥΑ η οποία δημοσιεύθηκε χθες. Παρόλο που ο Δήμος Ιερός πόλης Μεσολογγίου τέθηκε από υγειονομικής άποψης στο βαθύ κόκκινο τα σχολεία παραμένουν ανοιχτά με ότι αυτό συνεπάγεται για την υγεία εκπαιδευτικών και μαθητών.

Ζητάμε από τον Δήμο Μεσολογγίου να προχωρήσει στο διήμερο κλείσιμο, που αυτός δύναται να κάνει, των σχολικών μονάδων του Δήμου Μεσολογγίου σε πρώτη φάση και στη συνέχεια σε συνεννόηση με την Πολιτική Προστασία και την Περιφέρεια να γίνουν συντονισμένες κινήσεις ώστε να μπορέσουν τα σχολεία να παραμείνουν κλειστά όσο ο Δήμος είναι στο βαθύ κόκκινο.
Η αγωνία των συναδέλφων, μαθητών και γονέων είναι μεγάλη και δικαιολογημένη με βάση τον τεράστιο αριθμό κρουσμάτων covid καθημερινά στην περιοχή του Μεσολογγίου.
Απαιτούμε όταν τα σχολεία ανοίξουν αυτό να γίνει με τους αυστηρότερους υγειονομικούς όρους οι οποίοι τίθενται από τα τριτοβάθμια όργανά μας και αυτοί είναι λιγότεροι μαθητές ανά τμήμα, απολυμάνσεις των σχολείων, καθαρίστριες στις θέσεις τους και πραγματοποίηση των τεστ σε μαθητές και καθηγητές από τον ΕΟΔΥ ώστε να εξασφαλίζεται η μεγίστη εγκυρότητα και ασφάλεια.
                                                                      Για το Δ.Σ.
                                            Ο Πρόεδρος                        Ο Γεν. Γραμματέας
                                     Ευθυμίου Δημήτρης               Κυριακίδης Γεώργιος»

Share.

Comments are closed.