H A΄ ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας καλεί το Υπουργείο Παιδείας να ανακαλέσει το άνοιγμα των σχολείων στο Μεσολόγγι

0

Τα όσα συμβαίνουν στο Μεσολόγγι το τελευταίο διάστημα είναι τραγελαφικά.
Οι εκπρόσωποι  της τοπικής κοινωνίας έφθασαν στο σημείο να ζητούν από την Κυβέρνηση αυστηροποίηση των μέτρων για τον κορονοϊό, μεταξύ των οποίων  είναι και η τοπική ΕΛΜΕ (καθηγητές) που καλούν το Υπουργείο Παιδείας να ανακαλέσει την απόφαση για λειτουργία των σχολειών την οποία έλαβε παρά την απόφαση του δήμου για αναστολή λειτουργίας.
Η Α’ ΕΛΜΕ σημειώνει πως «είναι πρωτόγνωρο να καλούμε εμείς στη λήψη σκληρότερων μέτρων από αυτά που ανακοινώνονται αλλά βάση όσων αναφέραμε αυτή τη στιγμή στο Μεσολόγγι δεν υπάρχει η πολυτέλεια για άλλες σκέψεις. Ο καθένας αναλαμβάνει την ευθύνη των πράξεών του και ελπίζουμε κάθε απόφαση να έχει θετικά αποτελέσματα».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Α ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας
«Το ΔΣ της Α ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας λαμβάνοντας υπόψη τόσο:
1. την
απόφαση της Δημοτικής Αρχής με την οποία έκλεισαν τα σχολεία του Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, η οποία πάρθηκε με την σύμφωνη γνώμη και εισήγηση των οργάνων των Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης αλλά και συλλόγων γονέων και κηδεμόνων της περιοχής, όσο και
2. την
προφορική (μέχρι αυτή τη στιγμή) εντολή του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας κ. Κόπτση που μέσω της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης και της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας αίρει την απόφαση της Δημοτικής Αρχής
3. τις
διατυπωμένες απόψεις του Διοικητή του Νοσοκομείου Μεσολογγίου αλλά και άλλων επιστημονικών φορέων περί την υγεία που εκφράζουν την έντονη ανησυχία τους για την εξέλιξη της πανδημίας τις αμέσως επόμενες ημέρες
4. την
εκρηκτική αύξηση που ήδη καταγράφεται στα κρούσματα, αφού καθημερινά τα θετικά αποτελέσματα σε τεστ του ΕΟΔΥ είναι πολλαπλάσια από αυτά της προηγούμενης ημέρας,
εκφράζει
εντονότατη διαμαρτυρία προς το Υπουργείο Παιδείας για τη συγκεκριμένη απόφαση που περιμένουμε να κοινοποιηθεί και εγγράφως.

Η ήδη πολύπαθη κοινωνία της περιοχής που μετρά καθημερινά ασθενείς και δυστυχώς θύματα, είχε αρχικά ανακουφιστεί από το μαξιλαράκι ασφάλειας που πρόσφερε η απόφαση του Δημάρχου. Για τον ίδιο λόγο οι σύλλογοι Εκπαιδευτικών αλλά και γονέων και κηδεμόνων της περιοχής μας εισηγήθηκαν θετικά και στην ίδια κατεύθυνση. Ακόμη και στην περίπτωση εσφαλμένης ερμηνείας των αρμοδιοτήτων, που δεν είναι δικό μας θέμα, στηρίξαμε την συγκεκριμένη θέση αφού σύμφωνα με τις απόψεις όλων των ειδικών στην περιοχή θα υπάρχει σοβαρότατο πρόβλημα τις αμέσως επόμενες ημέρες, εφόσον συνεχιστεί η άνοδος των κρουσμάτων.

Θυμίζουμε ότι στο παρελθόν είχαμε επισημάνει ότι όταν ο γειτονικός νομός της Αχαΐας είχε μπει σε αυστηρό lock down, δεν ήταν δυνατόν να μην κλείσουν και τα σχολεία της Αιτωλοακαρνανίας που είναι σε άμεση γειτνίαση και υπήρχαν συνάδελφοι και μαθητές που μετακινούνταν από και προς αυτή. Εισακουστήκαμε με διαφορά 2-3 ημερών και τελικά έκλεισαν και τα δικά μας σχολεία. Αυτή τη στιγμή οι 2-3 μέρες είναι απολύτως κρίσιμες για την ασφάλεια όλων και καλούμε το Υπουργείο σε συνεργασία και με τους αρμόδιους επιστημονικούς φορείς που αναλύουν καθημερινά την κατάσταση να ανακαλέσει άμεσα την απόφαση ανοίγματος των σχολείων στην περιοχή μας.
Είναι
πρωτόγνωρο να καλούμε εμείς στη λήψη σκληρότερων μέτρων από αυτά που ανακοινώνονται αλλά βάση όσων αναφέραμε αυτή τη στιγμή στο Μεσολόγγι δεν υπάρχει η πολυτέλεια για άλλες σκέψεις. Ο καθένας αναλαμβάνει την ευθύνη των πράξεών του και ελπίζουμε κάθε απόφαση να έχει θετικά αποτελέσματα.

                                             Για την Α΄ Ε.Λ.Μ.Ε. Αιτωλοακαρνανίας
                                         Ο Πρόεδρος                                             Ο Γραμματέας
                               Κωνσταντίνος Κατσαρός                               Παναγιώτης Κίντας»

Share.

Comments are closed.