Ι.Π. Μεσολογγίου: Εγρήγορση και ψυχραιμία και αυστηρή επιτήρηση των μέτρων, ζητά η Επιτροπής Υγείας

0

Σήμερα το απόγευμα συνεδρίασε με τηλεδιάσκεψη η Επιτροπής Υγείας του Δήμου, η οποία είχε συσταθεί είχε συσταθεί πέρυσι με απόφαση του Δημάρχου Ι.Π. Μεσολογγίου κ. Λύρου, μετά από πρόσκληση του Δημάρχου.
Σε αυτή συμμετείχαν τα μέλη της δημοτικής αρχής, ο διοικητής του νοσοκομείου Πάνος Παπαδόπουλος, οι Πρόεδροι του Πνευματικού Κέντρου και της Κοινωφελούς Επιχείρησης Γιώργος Σωτηρακόπουλος και Ελπίδα Δρόσου, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Άρης Τριβλής, οι διευθυντές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Αριστείδης Λουκόπουλος και Αθανάσιος Σαρδέλης και ο ιατρός του Δήμου Ηλίας Κορδάτος.
Όλοι οι συμμετέχοντες εξέφρασαν την ανάγκη για συνεχή εγρήγορση, τήρηση των μέτρων και των προληπτικών ελέγχων με rapid tests καθώς και την επιτάχυνση των εμβολιασμών.
Παράλληλα η συζήτηση επικεντρώθηκε στο ενδεχόμενο παράτασης του κλεισίματος των δημοτικών σχολείων ίσως και των γυμνασίων.
Η Επιτροπή θα συνεδριάσει και πάλι αύριο το μεσημέρι οπότε θα έχει και άλλα δεδομένα στην διάθεσή της για να γνωμοδοτήσει στις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες.
Η κατάσταση που επιδεινώθηκε τις τελευταίες ημέρες δεν πρέπει να προκαλέσει πανικό, αλλά τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων στο έπακρο και έλεγχο για την τήρηση αυτών από τα αρμόδια αστυνομικά όργανα, ένα από τα κύρια συμπεράσματα που συνάχθηκαν σε πρώτη φάση.

Share.

Comments are closed.