Γιάννης Μαγκριώτης*: Γιατί δεν καταργείται το sms που στέλνουμε στις ιδιωτικές εταιρείες, για να πάρουμε την άδεια εξόδου από το σπίτι;

0

Τις τελευταίες ημέρες, οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι ποντάρουν στην ημερομηνία κατάργησης της υποχρέωσης αποστολής του sms στις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας με τις οποίες έχουμε το συμβόλαιο ο καθένας από εμάς, για να μας απαντήσει αυτόματα ο server των εταιρειών, και εμείς να πιστέψουμε ότι οι αρμόδιοι μας επιτρέπουν να βγούμε από το σπίτι.
Αυτή η πρακτική εξυπηρετεί πολλούς στόχους:

  1. Να νιώθουμε ότι οι αρμόδιοι μας δίνουν άδεια.
  2. Να νιώθουμε ότι μας ελέγχουν συνεχώς.
  3. Να νιώθουμε συνεχώς φόβο και ανασφάλεια.
  4. Να νομίζουμε ότι η κυβέρνηση κάνει κάτι σπουδαίο για την προστασία μας.

Βεβαίως, όλες οι κυβερνήσεις, δεν αναφέρομαι σε μη δημοκρατικά εκλεγμένες ή σε τύπου Μπολσονάριο, λίγο πολύ το ίδιο κάνουν, απλώς η δική μας είναι από τις πρωταγωνίστριες.

Πέραν του ότι, καμία χώρα δεν το χρησιμοποίησε, εκτός από την Κίνα, και μερικές άλλες μη δημοκρατικές χώρες που χρησιμοποιούν κάθε τεχνολογικό ή μη μέσο για να ελέγχουν όλο το χρόνο τους πολίτες τους.
Τα μέτρα που επιβάλλει η κυβέρνηση στην χώρα μας, ούτως ή άλλως, είναι τα αυστηρότερα και για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, με τις χειρότερες επιπτώσεις στην οικονομία και την κοινωνία, από όλες τις ευρωπαϊκές χώρες και, το sms ξέρουν, ότι δεν εξυπηρετεί κανένα ουσιαστικό στόχο.
Τηρούμε τα μέτρα, όμως απαιτούμε από την πολιτεία να σέβεται την νοημοσύνη μας, για να κερδίζει την εμπιστοσύνη μας.

* Ο Γιάννης Μαγκριώτης είναι πρώην υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Κίνησης «ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ»

Πατήστε και δείτε όλα τα 231 προηγούμενα άρθρα του Γιάννη Μαγκριώτη

Share.

Comments are closed.