Συνελήφθη ο Γιάννης Λαγός στις Βρυξέλλες και αναμένεται να εκδοθεί στην Ελλάδα

0

Συνελήφθη σήμερα στις Βρυξέλλες, μετά και την έκδοση ευρωπαϊκού εντάλματος, ο καταδικασμένος για εγκληματική οργάνωση χρυσαυγίτης ευρωβουλευτής, Γιάννης Λαγός.
Η σύλληψη του Γιάννη Λαγού υλοποιήθηκε μετά από συνεργασία των ελληνικών αρχών με τις βελγικές.
Ο Χρυσαυγίτης εντοπίστηκε από αστυνομικούς στο σπίτι του στις Βρυξέλλες και συνελήφθη ενώ θα ξεκινήσουν οι προβλεπόμενες διαδικασίες για να έρθει στην Ελλάδα και να εκτίσει την ποινή του.
Ο Λαγός έχει καταδικαστεί σε κάθειρξη 13 ετών και οκτώ μηνών
Υπενθυμίζεται πως ο Γιάννης Λαγός, στη δίκη της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής καταδικάστηκε σε κάθειρξη 13 ετών και οκτώ μηνών, ωστόσο, εκμεταλλευόμενος την ασυλία του ως ευρωβουλευτής δεν μπήκε άμεσα στη φυλακή.

Η άρση της ασυλίας και το ευρωπαϊκό ένταλμα
Υπενθυμίζεται ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ψήφισε, μετά από εισήγηση της Επιτροπή νομικών θεμάτων του Ευρωκοινοβουλίου, χθες υπέρ της άρσης ασυλίας του Γιάννη Λαγού. Μετά της απόφαση αυτή σήμερα το μεσημέρι στις 12:30 της Μεγάλης Τρίτης, εκδόθηκε και το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης σε βάρος του ευρωβουλευτή Ιωάννη Λαγού, που είχε αποτέλεσμα τη σύλληψή του.
Στην ψηφοφορία που έγινε το απόγευμα της Δευτέρας και τα αποτελέσματά της ανακοινώθηκαν σήμερα Τρίτη το πρωί, η συντριπτική πλειοψηφία των μελών τάχθηκε υπέρ της άρσης. Πιο συγκεκριμένα 658 ψήφισαν υπέρ και μόλις 25 κατά.

Share.

Comments are closed.