Η Επιτροπή της Ευρωβουλής εισηγήθηκε την άρση ασυλίας του και άνοιξε το δρόμο για τη σύλληψη Λαγού

0

Η Επιτροπή νομικών θεμάτων του Ευρωκοινοβουλίου, ψήφισε σήμερα το μεσημέρι υπέρ της άρσης της ασυλίας του Γιάννη Λαγού της Χρυσής Αυγής.
Τα μέλη της επιτροπής έκριναν με 22 ψήφους υπέρ και 2 κατά, πως η ασυλία του πρώην χρυσαυγίτη Ευρωβουλευτή πρέπει να αρθεί για την υπόθεση της καταδίκης του για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.
Η ψηφοφορία στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το συγκεκριμένο ζήτημα να θα διεξαχθεί την επόμενη εβδομάδα, σε μέρα και ώρα που θα ανακοινωθεί μέχρι το τέλος της εβδομάδας.
Η συζήτηση για την άρση ασυλίας ξεκίνησε στο Ευρωκοινοβούλιο στις 4 Φεβρουαρίου και με τη σημερινή απόφαση ανοίγει ο δρόμος για τη σύλληψή του Γιάννη Λαγού, ο οποίος παραμένει στις Βρυξέλλες ως ευρωβουλευτής μάλιστα και παρά την καταδίκη του από την ελληνική Δικαιοσύνη.
Υπενθυμίζεται ότι ο πρώην χρυσαυγίτης ευρωβουλευτής καταδικάστηκε τον περασμένο Οκτώβρη σε 13 έτη φυλάκισης για διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής και εκμεταλλευόμενος την ασυλία του είχε φύγει από την Ελλάδα την ημέρα της απόφασης για να αποφύγει τη σύλληψη.

Share.

Comments are closed.