Categories: Εκπαίδευση

Το υπουργείο Παιδείας εισηγείται άνοιγμα Δημοτικών και Γυμνάσιων στις 10 Μαΐου -Τι θα γίνει με τις προαγωγικές εξετάσεις

Τις πιθανές ημερομηνίες για την πλήρη επαναλειτουργία των σχολείων, δηλαδή την επιστροφή των μαθητών Δημοτικών και Γυμνάσιων στη διά ζώσης εκπαίδευση, εξετάζουν το υπουργείο Παιδείας και Λοιμωξιολόγοι.
Ο αρχικός σχεδιασμός για τα σχολεία, και συγκεκριμένα τα Γυμνάσια και τα Λύκεια, ήταν να έχουν επαναλειτουργήσει στα μέσα Απριλίου. Όμως τα τα επιδημιολογικά δεδομένα δεν το επέτρεψαν και η διά ζώσης εκπαίδευσης, τουλάχιστον μέχρι το Πάσχα, θα παραμείνει μόνο για τα λύκεια.

Η εισήγηση του υπουργείου Παιδείας
Σύμφωνα με πληροφορίες μας, το υπουργείο Παιδείας υπέβαλε την εισήγησή του προς την επιτροπή των ειδικών για άνοιγμα των δημοτικών και γυμνασίων μετά το Πάσχα. Η ημερομηνία μάλιστα που προκρίνει για την πλήρη επαναλειτουργία των σχολείων είναι η 10η Μαΐου, δηλαδή η Δευτέρα μετά την Κυριακή του Θωμά.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, το θέμα δεν έχει συζητηθεί ακόμα στην επιτροπή και η σχετική διαβούλευση θα γίνει πιθανότατα τη Μεγάλη Εβδομάδα, ενώ τα δεδομένα θα επανεξεταστούν και την αμέσως επόμενη εβδομάδα.
Πηγές από το υπουργείο Παιδείας τονίζουν ότι το άνοιγμα μέχρι τα μέσα Μαΐου είναι μονόδρομος, καθώς πρόκειται για άρση περιοριστικού μέτρου που δεν μπορεί να γίνει αργότερα. Με λίγα λόγια αφήνουν να εννοηθεί ότι ακόμη κι αν παραταθεί η σχολική χρονιά μέχρι τα τέλη Ιουνίου, όπως έχει αναφέρει η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, θα είναι σχεδόν «μάταιο» εάν το άνοιγμα γίνει στα τέλη Μαΐου ή στις αρχές Ιουνίου. Ωστόσο τονίζουν ότι το μόνο αρμόδιο όργανο για να δώσει το «πράσινο φως» είναι η επιτροπή επιδημιολόγων.

Τι θα γίνει με τις προαγωγικές εξετάσεις;
Είναι δεδομένο ότι η πολύμηνη τηλεκπαίδευση περιορίζει τα περιθώρια που υπάρχουν για να γίνουν φέτος προαγωγικές εξετάσεις στα γυμνάσια και τα λύκεια. Το πιθανότερο ενδεχόμενο είναι να ματαιωθούν, όπως συνέβη και πέρυσι, και η αξιολόγηση να γίνει βάσει βαθμών τετραμήνου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η υπουργός Παιδείας θα προβεί σε σχετικές ανακοινώσεις αμέσως μετά την Κυριακή του Πάσχα, όταν θα έχουν εκτιμηθεί οι δυνατότητες που υπάρχουν τότε. Υπενθυμίζεται ότι τη ματαίωση των προαγωγικών ζητά και η ΟΛΜΕ.

Βασίλης Φουρτούνης

Recent Posts

Πυραυλική επίθεση δέχτηκε ελληνόκτητο φορτηγό πλοίο, που έπλεε ανοικτά του λιμανιού Χοντεϊντά της Υεμένης πριν από λίγο χωρίς να προκληθούν θύματα ή ζημιές.

Δεν υπάρχει άμεση ανάληψη ευθύνης, αλλά οι αντάρτες Χούθι της Υεμένης που υποστηρίζονται από το…

37 λεπτά ago

Ανακοίνωση του Ολυμπιακού για τον Τελικό του Conference League -Κάλεσμα της Θύρας 7 για συγκέντρωση στο Μοναστηράκι

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός με ανακοίνωσή της καλεί τους φιλάθλους του Ολυμπιακού «που θα βρεθούν στις…

5 ώρες ago

Politico: Οι πιθανοί ευρωπαίοι & Έλληνες Επίτροποι

Οι κορυφαίες θέσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (European Commission) μετά τις ευρωπαϊκές εκλογές του επόμενου μήνα…

6 ώρες ago

Γιάννης Σγουρός: Απόφαση – κόλαφος του Ελεγκτικού Συνεδρίου – Ο Χαρδαλιά να διαφοροποιηθεί από τις πρακτικές της προηγούμενης διοίκησης

Κόλαφος είναι η απόφαση 61/2024 του Ελεγκτικού Συνεδρίου -για έργο 17,5 εκατομμυρίων ευρώ με έκπτωση…

7 ώρες ago

Η Δημοτικής Παράταξης «Αγαπάμε το Χαλάνδρι» για τη νέα Νυχτερινή γραμμή (400) του ΟΑΣΑ από τον Πειραιά στη Δουκίσσης Πλακεντίας

Την απόφαση του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Αθήνας (ΟΑΣΑ) για ίδρυση της νυχτερινής λεωφορειακής γραμμής «400 -…

7 ώρες ago

Πλήρης δικαίωση του Δήμου Χαλανδρίου με τη μείωση των αντικειμενικών αξιών στην πόλη

Τη μείωση των αντικειμενικών αξιών που ισχύουν σήμερα στο Χαλάνδρι, αποφάσισε η Ειδική Επιτροπή του…

13 ώρες ago