«Προοπτική Ζωής» – Κώστας Ασκούνης: Στη δικαιοσύνη έστειλε ο ΕΦΕΤ το μόνιμο προμηθευτή του δήμου Καλλιθέας

0

Για ακόμη μία φορά τα τρόφιμα του Πάσχα για τους άπορους δικαιούχους του Δήμου μας ανέλαβε η γνωστή εταιρεία που η Διοίκηση του Δήμου έχει αναγάγει σε «εθνικό» προμηθευτή.
Στην τελευταία συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής θέσαμε το ζήτημα των ακατάλληλων (σάπιων) τροφίμων που η εν λόγω εταιρεία μοίρασε στη Σαλαμίνα, με αποτέλεσμα η υπόθεση να οδηγηθεί στη δικαιοσύνη μετά από έλεγχο που πραγματοποίησε ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) στις 11/03/2021.
Το θέμα πήρε μεγάλη δημοσιότητα, έχει έρθει στη Βουλή και δικαίως έχει προκαλέσει ανησυχία. Ζητήσαμε από τη Διοίκηση να ακυρώσει το διαγωνισμό, όπως προβλέπει ο νόμος και να καταβάλλει το ποσό είτε σε χρήμα είτε να προχωρήσει σε απευθείας ανάθεση όπως έκανε και πέρυσι το Πάσχα, όταν για πρώτη φορά ο μόνιμος προμηθευτής του Δήμου δεν πήρε τον διαγωνισμό και η Διοίκηση τον ακύρωσε.
Προβληματισμό προκαλεί η εμμονή του Δημάρχου για την εν λόγω εταιρεία όταν όλες οι εκπτώσεις της δεν ξεπερνούν το 2%!!! Όσο για τον ανταγωνισμό αυτός πάει «περίπατο»…
Καλούμε το Δήμαρχο να ζητήσει έλεγχο των τροφίμων από τον ΕΦΕΤ, πριν την παραλαβή, ακόμη κι αν δυσαρεστήσει το μόνιμο δημοτικό προμηθευτή του, εξασφαλίζοντας τουλάχιστον την άριστη ποιότητα των κρεάτων.

Share.

Comments are closed.