Θα μας τρελάνουν εκεί στο ΣΥΡΙΖΑ: “Καταγγέλλουν” το άνοιγμα του εμπορίου αλλά και το κλείσιμό του στις τρεις περιοχές

0

Είναι σε όλους γνωστό ότι η απόφαση της επιτροπής το λοιμωξιολόγων να μην ανοίξει το λιανεμπόριο τη Δευτέρα στη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα και την Κοζάνη έχει προκαλέσει αντιδράσεις στους καταστηματάρχες αυτών των περιοχών, αλλά και στους τοπικούς άρχοντες.
Έκπληξη προκαλεί η στάση του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος κατηγορεί την κυβέρνηση για το κλείσιμο των μαγαζιών στις τρεις αυτές περιοχές
Ποιος όμως δεν θυμάται ότι μόλις δυο μέρες πριν ο Αλέξης Τσίπρας στη Βουλή κατηγορούσε την κυβέρνηση και τον Κυριάκο Μητσοτάκη γιατί ανοίγει το λιανεμπόριο σε όλη τη χώρα λέγοντας «Κάθε μέρα η κυβέρνησή σας κ. Μητσοτάκη “προετοιμάζει” το λάθος της επόμενης. Τραγικά λάθη στη στρατηγική. Στα 1.000 κρούσματα lockdown, στα 4.500 κρούσματα άνοιγμα δραστηριοτήτων».
Έτσι παρ’ ότι ο κ. Τσίπρας στη Βουλή εξέφραζε την απορία του για το άνοιγμα του λιανεμπορίου, 2 ημέρες μετά, ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης σε ανακοίνωσή του κάνει λόγο για απόφαση της κυβέρνησης που οδηγεί σε οριστικό θάνατο την αγορά της συμπρωτεύουσας.
Σύντροφοι, διαλέξτε ποιά θέση πρέπει αν ακολουθήσετε! Δεν γίνεται να είστε «και με τον αστυφύλαξ και με το χωροφύλαξ».
Το γιατί το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ακολουθεί αυτή την λαϊκιστική  τακτική είναι πολύ εύκολο να ερμηνευτεί. Στόχος του είναι να καρπωθεί τις αντιδράσεις των τοπικών κοινωνιών που δυσανασχετούν γιατί δεν θα ανοίξουν την Δευτέρα τα μαγαζιά.
Το βέβαιο είναι ότι, παρά τις αντιδράσεις των εμπόρων, η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να εφαρμόσει την απόφαση των ειδικών και διαμηνύει ότι σε περίπτωση παραβιάσεων, θα εφαρμοστούν οι προβλεπόμενες κυρώσεις.
Ενημερωτικά να πούμε ότι για αυτές τις τρεις περιοχές η επιτροπή των λοιμωξιολόγων θα συνεδριάσει ξανά την Τετάρτη για να πάρει νέες αποφάσεις.

Ποια είναι η επιδημιολογική κατάσταση σε αυτές τις τρεις περιοχές σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία

  • Θεσσαλονίκη: Η αύξηση, στα λύματα φτάνει σε κάποιους δήμους το 335% ενώ η πληρότητα στις ΜΕΘ βρίσκεται στο 90%. Επιπλέον στην Θεσσαλονίκη καταγράφονται  698 ενεργά κρούσματα, εκ των οποίων τα 2.454  στο δήμο Θεσσαλονίκης και τα 193 στο δήμο Δέλτα και τα κρούσματα των τελευταίων τεσσάρων ημερών ήταν 383 – 350 – 467 – 499. Σύνολο 1.699 λοιμώξεις.
  • Αχαΐα: Είχε τις τελευταίες τέσσερις ημέρες 108 – 141 – 119 – 121 κρούσματα και γεμάτα τα νοσοκομεία. Σύνολο 489 λοιμώξεις. Η αύξηση των ενεργών κρουσμάτων στα 1.869 αύξηση που φτάνει στο 45%.
  • Κοζάνη: Τα ενεργά κρούσματα είναι 1.458 και τις τελευταίες τέσσερις ημέρες είχε 107 – 94 – 91 – 84 κρούσματα. Σύνολο 376 λοιμώξεις.
Share.

Comments are closed.