Tα νέα μέτρα που ανακοίνωσε ο Χαρδαλιάς και ο Κικίλιας

0

Τα νέα μέτρα που ισχύουν από το Σάββατο 3 Απριλίου ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς
Από τη Δευτέρα 5 Απριλίου ξεκινά η λειτουργία καταστημάτων λιανεμπορίου, πλην πολυκαταστημάτων και εμπορικών κέντρων, με τη χρήση ειδικού κωδικού άπαξ και έως 3 ώρες συνολικά κατά τη διάρκεια της ημέρας. Θα επιτρέπεται η πώληση εκτός καταστήματος με ραντεβού (click away) και η πώληση εντός καταστήματος με ραντεβού (click-in-shop). Εντός του καταστήματος θα επιτρέπεται ένας πελάτης ανά 25 τετραγωνικά, με μέγιστο όριο 20 πελάτες κατά περίπτωση.
Επιπλέον, η Κυβέρνηση αποφάσισε ότι από το Σάββατο 3 Απριλίου και μόνο για τα Σαββατοκύριακα να επιτρέπεται με τη χρήση του κωδικού 6 η μετακίνηση για προσωπική άσκηση, με όχημα σε υπαίθριο χώρο, έως 3 άτομα ή μία οικογένεια και με αποφυγή οποιουδήποτε μαζικού συγχρωτισμού.
Όσον αφορά τα σχολεία, τα πολυκαταστήματα και τα εμπορικά κέντρα, ο κ. Χαρδαλιάς είπε ότι το άνοιγμά τους θα αξιολογηθεί την επόμενη εβδομάδα.

Οι ανακοινώσεις του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια
Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ανακοίνωσε ότι το Θριάσιο νοσοκομείο από τις 7 Απριλίου μετατρέπεται σε νοσοκομείο μόνο για περιστατικά covid και έτσι η εφημερία του Θριασίου θα καλυφθεί από τον ιδιωτικό τομέα.
Σημείωσε επίσης ότι προστίθενται 51 ΜΕΘ στο ΕΣΥ: Οι 16 εξ αυτών θα είναι στο Νοσοκομείο Γεννηματάς, οι 5 στον Ευαγγελισμό, άλλες 5 θα υπάρχουν στο Λαϊκό Νοσοκομείο, 7 στο Ιπποκράτειο, 4 στο Ελπίς και 10 στο Κωνσταντοπούλειο. Οι υπόλοιπες 4 κλίνες που αφορούν την Β ΥΠΕ θα λειτουργούν στο Αττικόν.
Ο κ. Κικίλιας διευκρίνισε ότι στις 2 Απριλίου ανοίγει η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό της ηλικιακής ομάδας 65 -69 και στόχος είναι εντός του Απριλίου να γίνουν 1,5 εκατομμύρια εμβολιασμοί.
Τέλος ανέφερε ότι ο εμβολιασμός προχωρά κανονικά. Μέχρι σήμερα έχουν χορηγηθεί 1.691.000 δόσεις και λειτουργούν 1.042 εμβολιαστικά κέντρα τα οποία στελεχώνονται από 3.500 υγειονομικούς.

Share.

Comments are closed.