Το υπουργείο Παιδείας ζήτησε να ανοίξουν γυμνάσια-λύκεια στις 5 Απριλίου – Τι αποφασίζουν οι λοιμωξιολόγοι

0

Το υπουργείο Παιδείας κατέθεσε πρόταση στην επιτροπή των λοιμωξιολόγων, αναφορικά με το άνοιγμα γυμνασίων και λυκείων στις 5 Απριλίου.
Η πρόταση του υπουργείου Παιδείας για τα σχολεία αφορά καθηγητές και μαθητές με διενέργεια rapid test κάθε εβδομάδα. Η πρόταση βασίζεται σε τεχνική που ακολουθούν και άλλες ευρωπαϊκές χώρες και αυτή ήταν η βάση συζήτησης για την επιτροπή. Πλέον, το υπουργείο περιμένει τις εισηγήσεις της επιτροπής λοιμωξιολόγων και αυτό αναμένεται να γίνει την επόμενη εβδομάδα, όχι σήμερα.

Τι αποφασίζει η επιτροπή των λοιμωξιολόγων
Σύμφωνα με πληροφορίες μας η επιτροπή τελικά κατέληξε στο άνοιγμα των σχολείων στις 5 Απριλίου με παράλληλη άρση των περιορισμών για τις διαδημοτικές μετακινήσεις! Ωστόσο η τελική εισήγηση για τα παραπάνω από τους λοιμωξιολόγους δεν θα δοθεί σήμερα αλλά την επόμενη εβδομάδα.
Θα χρειαστεί ακόμα μία συνεδρίαση  την επόμενη εβδομάδα ώστε να συγκεκριμενοποιηθεί η πρόταση και να γνωρίζουμε οριστικά τι θα γίνει με τα σχολεία, την εστίαση και το λιανεμπόριο.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες στο σχεδιασμό της κυβέρνησης είναι και η εισαγωγή των «self rapid tests» εντός των σχολικών μονάδων για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς.

Share.

Comments are closed.

WordPress Πρόσθετο Cookie από το Real Cookie Banner