Νίκος Φασφαλής*: Όχι στα μικροκομματικά παιχνίδια – Δημοσιοποίηση των Μεταθέσεων Τώρα!

0

Ο πρώην αιρετός της Δημοκρατικής Συνεργασίας Εκπαιδευτικών Π.Ε. (ΔΗ.ΣΥ.), στο Κεντρικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΚΥΣΠΕ), Νίκος Φασφαλής, με ανακοίνωσή του καταγγέλλει το γεγονός ότι για πρώτη φορά έγιναν οι μεταθέσεις των εκπαιδευτικών Γενικής και Ειδικής Αγωγής χωρίς την παρουσία αιρετών εκπροσώπων του κλάδου και οι οποίες, σύμφωνα με τον κ. Φασφαλή δεν έχουν ανακοινωθεί γιατί παίζονται μικροκομματικά παιχνίδια.
Αναφέρει χαρακτηριστικά Νίκος Φασφαλής: «Επιστρέφοντας ολοταχώς στο παρελθόν, κομματικοί εγκάθετοι και διαδρομιστές προσπαθούν να  ενημερώσουν τους κομματικούς  φίλους τους για τα αποτελέσματα των Μεταθέσεων των συναδέλφων εκπαιδευτικών

Αναλυτικά η ανακοίνωση κυρίου ασφαλή
«Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,
Προσπαθώ συνεχώς να σας  ενημερώνω από το Υπουργείο, για όλα τα θέματα που σας απασχολούν και ειδικότερα από  χθες για το θέμα των Μεταθέσεων παρά τις δυσκολίες που υπάρχουν για πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού του Αιρετού, αφού τα Υπηρεσιακά  Συμβούλια με απόφαση της πολιτικής ηγεσίας  λειτουργούν μόνο με τα διορισμένα μέλη.
Το σύστημα έτρεξε με τα κενά που δημοσιοποίησα και χθες μετά το μεσημέρι ολοκληρώθηκε η διαδικασία των Μεταθέσεων Γενικής και Ειδικής Αγωγής!
Σας ενημέρωσα για το αποτέλεσμα και επέμεινα να δοθούν τα ονόματα όσων ικανοποιήθηκαν άμεσα στη δημοσιότητα.
Οι υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας, τους εργαζόμενους των  οποίων  θέλω να συγχαρώ δημόσια που για άλλη μια φορά  εργάστηκαν αδιάκοπα αψηφώντας  τις δυσκολίες της εποχής  ώστε  να πραγματοποιηθούν  έγκαιρα οι Μεταθέσεις, τις υπέβαλαν στο Γραφείο της Υπουργού για υπογραφή.
Δυστυχώς μια μέρα μετά και ενώ χιλιάδες συναδέλφισσες και συνάδελφοι αγωνιούν, η επιστροφή στις ένδοξες παλαιοκομματικές πρακτικές είναι γεγονός!
Επιστρέφοντας ολοταχώς στο παρελθόν, κομματικοί εγκάθετοι και διαδρομιστές προσπαθούν να  ενημερώσουν τους κομματικούς  φίλους τους για τα αποτελέσματα των Μεταθέσεων των συναδέλφων εκπαιδευτικών!
Καλώ την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας να σταματήσει εδώ και τώρα αυτούς κομματικούς φίλους της και τα παιχνίδια που μας γυρίζουν σε αλήστου μνήμης εποχές και να δοθούν άμεσα στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα των Μεταθέσεων!
Με τη Διαφάνεια των διαδικασιών αλλά  και την αγωνία των συναδέλφων εκπαιδευτικών δεν έχει δικαίωμα να παίζει κάνεις!»

* Ο Νίκος Φασφαλής είναι πρώην αιρετός ΚΥΣΠΕ με τη παράταξη της Δημοκρατική Συνεργασία Εκπαιδευτικών Π.Ε. (ΔΗ.ΣΥ.)

Share.

Comments are closed.