Βασιλης Γιαννακοπουλος: Αυτοτελές μάθημα στα σχολεία η κυκλοφοριακή αγωγή και η οδική ασφάλεια

0

Ο Αντιπεριφερειάρχης Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφέρειας Αττικής Βασίλης Γιαννακόπουλος, με ανακοίνωσή του επαναφέρει την πρότασή του να διδάσκεται η κυκλοφοριακή αγωγή και η οδική ασφάλεια ως αυτοτελές μάθημα στα σχολεία. Την πρόταση αυτή είχε εισηγηθεί προ κορονοϊού, στις επαφές και συζητήσεις που είχε με την τότε υφυπουργό Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη και τον αρμόδιο υφυπουργό μεταφορών Γιάννη Κεφαλογιάννη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του κ Γιαννακόπουλου
«Η καλλιέργεια παιδείας οδικής ασφάλειας είναι υψίστη προτεραιότητα στην προσπάθεια για μείωση των τροχαίων ατυχημάτων. Η αλλαγή της κυκλοφοριακής συνείδησης και συμπεριφοράς διαμορφώνεται, πρωτίστως, από την παιδική ηλικία έως την ενηλικίωση.
Ως Περιφερειακή Αρχή, θεωρούμε πώς πρέπει επιτέλους η κυκλοφοριακή αγωγή και η οδική ασφάλεια να διδάσκεται, ως αυτοτελές μάθημα, σε όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες. Είναι πρόταση μονόδρομος που αποτυπώνεται διαχρονικά στις εκθέσεις της ειδικής μόνιμης επιτροπής οδικής ασφάλειας της Βουλής των Ελλήνων.
Τις ρηξικέλευθες αυτές προτάσεις, που περιλαμβάνονται στο ολοκληρωμένο στρατηγικό μας σχέδιο, καταθέσαμε εκ νέου με τον Περιφερειάρχη, Γιώργο Πατούλη, προς τις πολιτικές ηγεσίες των Υπουργείων Μεταφορών και Παιδείας. 
Συνεχίζουμε από εκεί που είχαμε ξεκινήσει, πριν τον κορονοϊό, τις επαφές και συζητήσεις ώστε να καταστεί η Αττική πρότυπο ασφαλούς κυκλοφορίας. Με την αρμόδια τότε υφυπουργό Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη, και, τον αρμόδιο υφυπουργό Μεταφορών, Γιάννη Κεφαλογιάννη.
»

Share.

Comments are closed.

WordPress Πρόσθετο Cookie από το Real Cookie Banner