Ο κύβος ερρίφθη: Και επίσημα η επιστράτευση των ιδιωτών γιατρών για τη στήριξη του ΕΣΥ λόγω του κορονοϊού.

0

Λόγω του γεγονότος ότι η κατάσταση σε πολλά νοσοκομεία της χώρας παραμένει ασφυκτική, ο υπουργός Υγείας προχώρησε σε επιστράτευση ιδιωτών γιατρών για την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας στη μάχη κατά του κορονοϊού.
Όπως δήλωσε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, «το Υπουργείο Υγείας απηύθυνε επί εβδομάδες πρόσκληση – έκκληση προς τους ιδιώτες ιατρούς, για την ενίσχυση των Νοσοκομείων του Ε.Σ.Υ. στο τρίτο σφοδρό κύμα της πανδημίας COVID-19. Δυστυχώς, πολύ μικρός αριθμός ιδιωτών ιατρών προσήλθε. Τους ευχαριστούμε.
Λαμβάνοντας υπ’ όψιν τις έκτακτες συνθήκες και την επιτακτική ανάγκη περίθαλψης των συνανθρώπων μας, το Υπουργείο Υγείας προβαίνει σε επίταξη προσωπικών υπηρεσιών ιατρών των ειδικοτήτων Παθολόγων, Πνευμονολόγων και Γενικών Ιατρών στην Αττική
».

Να σημειωθεί ότι η κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία στην Αττική είναι δραματική και  δεν επέτρεπε άλλες καθυστερήσεις, καθώς η πίεση από τα εκατοντάδες κρούσματα που δέχονται καθημερινά είναι ιδιαιτέρως ασφυκτική.

Η ανάρτηση του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια

 

Το Υπουργείο Υγείας απηύθυνε επί εβδομάδες πρόσκληση – έκκληση προς τους ιδιώτες ιατρούς, για την ενίσχυση των…

Δημοσιεύτηκε από Vassilis Kikilias στις Κυριακή, 21 Μαρτίου 2021

Ποια είναι η διαδικασία της επιστράτευσης των γιατρών
Σύμφωνα με τη σχετική νομοθεσία, το φύλλο της επιστράτευσης θα παραδοθεί από αστυνομικούς στη διεύθυνση που έχουν δηλώσει οι γιατροί στους ιατρικούς συλλόγους που ανήκουν. Επί του εγγράφου θα αναφέρεται το νοσοκομείο που θα πρέπει να παρουσιαστούν, καθώς και η ώρα και η ημερομηνία.

Το «φύλλο πορείας» πρέπει να παραληφθεί αυτοπροσώπως από τον γιατρό που επιστρατεύεται. Σε περίπτωση άρνησης παραλαβής του εγγράφου προβλέπονται κυρώσεις σε βαθμό πλημμελήματος, με ποινή φυλάκισης από 3 μήνες έως και 5 χρόνια.
Ωστόσο, ο νομοθέτης προβλέπει και περιπτώσεις που μπορεί κάποιος να εξαιρεθεί της επιστράτευσης. Αυτό μπορεί να συμβεί όταν ο επιστρατευόμενος επικαλεστεί λόγους υγείας (σωματικής ή ψυχικής), πράγμα όμως που θα πρέπει να πιστοποιηθεί στη συνέχεια από αρμόδια υγειονομική επιτροπή. Τέλος, το έγγραφο της επιστράτευσης θα μπορούσε να καταστεί άκυρο εάν δεν αναφέρεται ο νόμος βάσει του οποίου επιστρατεύεται ο γιατρός ή αν έχει σταλεί σε λάθος ταχυδρομική διεύθυνση.

Share.

Comments are closed.