Δωρεάν rapid test κορονοϊού σε όλους – Πώς γίνονται κατ’ οίκον και πώς βγαίνει το αποτέλεσμα [Βίντεο]

0

Ένα δωρεάν rapid τεστ την εβδομάδα από το φαρμακείο της γειτονιάς του θα έχει τη δυνατότητα να προμηθεύεται κάθε πολίτης της χώρας μας από το τέλος Μαρτίου.
Αυτό ανακοίνωσε χθες, στην επίσημη ενημέρωση για τον κορονοϊό, ο υφυπουργός Παρά τω Πρωθυπουργώ, Άκης Σκέρτσος, λέγοντας ότι «η Ελλάδα γίνεται η πρώτη χώρα που προχωρά από το τέλος Μαρτίου σε δωρεάν παροχή ατομικών rapid test σε όλον τον πληθυσμό της χώρας», και συνέχισε λέγοντας, «έτσι θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε τον Απρίλιο σε ελεγχόμενα ανοίγματα περισσότερων δραστηριοτήτων».
Στόχος  είπε πως είναι η χώρα να προχωρήσει από τις 300.000 τεστ ανά εβδομάδα έως και 10 εκατ. την εβδομάδα.

Πώς γίνεται το self rapid test
Παρόμοια self rapid test κυκλοφορούν ήδη σε Γερμανία και Αγγλία και όπως φαίνεται στο παρακάτω βίντεο, είναι πολύ εύκολο κάποιος να. μπορέσει κάνει κάποιος τεστ στον εαυτό του.


Η διαδικασία διαρκεί μόλις ένα λεπτό. Με μια μπατονέτα, ο πολίτης θα παίρνει δείγμα είτε από τη μύτη είτε από το στόμα, περιστρέφοντάς την 4-5 φορές. Στη συνέχεια, αποθέτει τον ειδικό στυλεό σε ανιχνευτή κορονοϊού που θα βρίσκεται στο kit και ίσως χρειαστούν κάποια λεπτά για να βγει το αποτέλεσμα.
Όπως φαίνεται στο βίντεο, όταν η γραμμή είναι στο C, το τεστ είναι αρνητικό. Αν βγάλει γραμμή και στο C και στο Τ (δηλαδή δυο γραμμές) είναι θετικό. Εάν το αποτέλεσμα είναι θετικό, θα πρέπει να επικοινωνήσουμε άμεσα με τον γιατρό μας ή τον ΕΟΔΥ και να κάνουμε και μοριακό τεστ.
Εκτιμάται ότι η αποτελεσματικότητα αυτών των τεστ μπορεί να φτάσει το 95% σε συμπτωματικούς ασθενείς, ενώ μειώνεται στο 50 με 60% για ασυμπτωματικούς φορείς του κορονοϊού.

Share.

Comments are closed.