Επίθεση αγνώστων τα ξημερώματα με μολότοφ στο κτίριο του ΣΚΑΪ – Η αντίδραση των κομμάτων

0

Στις 2:20 τα ξημερώματα Σαββάτου, άγνωστοι πραγματοποίησαν επίθεση με βόμβες μολότοφ στο κτίριο του ΣΚΑΪ  στο Νέο Φάληρο.
Οι δράστες πέταξαν πέντε βόμβες μολότοφ εναντίον του κτιρίου. Οι δυο ανεφλέγησαν στον εξωτερικό μαντρότοιχο και οι τρεις εντός της περίφραξης. Δεν προκλήθηκαν φθορές.
Οι δράστες, 3 έως 5 τον αριθμό, είχαν καλυμμένα τα πρόσωπα τους με κουκούλες και πλησίασαν το κτίριο από την πλευρά του Κηφισού.
Η ΕΛ.ΑΣ. διενεργεί έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.
Την επίθεση καταδίκασαν άμεσα, η κυβερνητική εκπρόσωπος και όλα τα πολιτικά κόμματα.
«Η επίθεση σε ένα μέσο ενημέρωσης είναι επίθεση κατά της ελευθερίας του λόγου, βασικού συστατικού στοιχείου της Δημοκρατίας. Η επίθεση στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, την οποία καταδικάζουμε, είναι επίθεση στις παραπάνω αρχές», δήλωσε η κ. Πελώνη και πρόσθεσε: «Το μόνο που καταφένρουν οι εχθροί του πλουραλισμού και της Δημοκρατίας, είναι να θέτουν όλους τους δημοκρατικούς πολίτες απέναντί τους».
«Η επίθεση στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι είναι άλλη μια προσπάθεια εκφοβισμού και φίμωσης της ελευθερίας του λόγου και είναι απολύτως καταδικαστέα», δήλωσε ο Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας κ. Τάσος Γαϊτάνης και προσέθεσε: «Όσοι διαπράττουν τέτοιες πράξεις είναι εχθροί της Δημοκρατίας».
«Καταδικάζουμε απερίφραστα την επίθεση στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ. Οι επιθέσεις σε οποιοδήποτε Μέσο ενημέρωσης αποτελούν επιθέσεις στην ελευθεροτυπία», τονίζεται στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝ.ΑΛΛ., Παύλος Χρηστίδης δήλωσε ότι «καταδικάζουμε απερίφραστα την επίθεση στις εγκαταστάσεις του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ. Οι επιθέσεις που βάλλουν κατά της ελευθερίας του τύπου βάλλουν και κατά της Δημοκρατίας».
«Η επίθεση στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ είναι καταδικαστέα, στρέφεται κατά εργαζομένων και διευκολύνει εκείνους που τις τελευταίες ημέρες επιχειρούν να συνδέσουν τέτοιες ενέργειες με τη δίκαιη διαμαρτυρία του λαού και της νεολαίας» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.
«Παρά το ότι ο Σκάι ουδέποτε φιλοξενεί στελέχη ή έστω τις απόψεις της Ελληνικής Λύσης, θεωρούμε ότι κάθε επίθεση σε μέσα ενημέρωσης είναι επίθεση στην ίδια τη δημοκρατία», σημειώνεται στην ανακοίνωση της Ελληνικής Λύσης, με την οποία «καταδικάζει με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο την επίθεση με μολότοφ στο κτίριο του Σκάι».

Share.

Comments are closed.