Χαρδαλιάς: Σε σκληρό lockdown σε Φωκίδα και Ανώγεια Ρεθύμνου – Η λειτουργία των ΚΤΕΟ και η τέλεση των γάμων

0

Ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε την ένταξη της Φωκίδας και των Ανωγείων Ρεθύμνου στο «βαθύ κόκκινο» από αύριο στις 6 το πρωί, μετά τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων που καταγράφηκε τα τελευταία 24ωρα.
Μεταξύ των άλλων δήλωσε:
 «Οι περιοχές που τα τελευταία 24ωρα έχουν παρουσιάσει αισθητή επιβάρυνση είναι η Φωκίδα και ο δήμος Ανωγείων Ρεθύμνου. Ειδικά στα Ανώγεια διπλασιάστηκαν τα κρούσματα τις τελευταίες δύο μέρες. Στην Φωκίδα, τα ενεργά κρούσματα αυξήθηκαν από 19 σε 59.
Το ιικό φορτίο είναι αυξημένο σε Κοζάνη, Καστοριάς, Ιωαννίνων, Καβάλας, Ημαθίας, Σερρών, Κιλκίς, Ζακύνθου, Χανίων και Ρεθύμνου.
Τα μέτρα σε Φωκίδα και Ανώγεια θα τεθούν σε εφαρμογή από αύριο το πρωί στις 6».

Η λειτουργία των ΚΤΕΟ – Η τέλεση των γάμων
Επιπλέον ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, προχώρησε σε διευκρινίσεις αναφορικά με τα ΚΤΕΟ και την τέλεση των γάμων. Για τα ΚΤΕΟ είπε ότι δεν θα ισχύουν οι περιορισμοί του sms 2, ενώ οι γάμοι τελικά θα τελούνται, αλλά με περιορισμό ατόμων έως εννέα άτομα.

Συγκεκριμένα είπε:
«Για τα ΚΤΕΟ απαιτείται εφεξής αποστολή SMS με κωδικό 2 ή έντυπη βεβαίωση και αποδεικτικό του ραντεβού.
Επιπλέον, επιτρέπεται τελικά η τέλεση γάμων, αλλά αυστηρά με την παρουσία έως 9 ατόμων, συμπεριλαμβανομένου μάλιστα του θρησκευτικού ή πολιτικού λειτουργού καθώς και του αναγκαίου βοηθητικού προσωπικού».

Share.

Comments are closed.