Εξώδικη Διαμαρτυρία του Δήμου Βριλησσίων προς τον ΔΕΔΔΗΕ

0

Με Εξώδικη Διαμαρτυρία στρέφεται ο Δήμος Βριλησσίων κατά της ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία «Διαχειριστής του Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας Α.Ε.» κοινοποιούμενη προς την Ανεξάρτητη Αρχή «Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας» μετά την πρόκληση πολύωρων διακοπών στην ηλεκτροδότηση σε διάφορα σημεία της πόλης, κατά την πρόσφατη κακοκαιρία «Μήδεια».
Η κατάσταση που διαμορφώθηκε εξ αιτίας της πλημμελούς εκτέλεσης των καθηκόντων εκ μέρους του ΔΕΔΔΗΕ είχε ως αποτέλεσμα χιλιάδες κάτοικοι του Δήμου μας να στερηθούν το πολύτιμο αγαθό της ενέργειας για μεγάλο χρονικό διάστημα, εν μέσω χιονιά. Οικογένειες με μικρά παιδιά και ηλικιωμένοι βρέθηκαν σε δεινή θέση και υπέστησαν απίστευτη σωματική και κυρίως ψυχική ταλαιπωρία. Μάλιστα σε ορισμένες περιπτώσεις κινδύνευσαν συμπολίτες μας που χρήζουν ειδικής ιατρικής φροντίδας (λ.χ. αναπνευστική υποστήριξη ).
Ο Δήμος Βριλησσίων καλεί τον ΔΕΔΔΗΕ να παρέχει άμεση και επίσημη δημόσια ενημέρωση αναφορικά με:

  1. Τα προληπτικά μέτρα που έχει λάβει η εταιρεία εντός ορίων Βριλησσίων για την αποτροπή πρόκλησης εκτεταμένων βλαβών – δελτία συντήρησης κι επισκευής δικτύου-
  2. Πλήρη λίστα με τις καταγραφείσες βλάβες και αιτία πρόκλησης κατά το χρονικό διάστημα 15.02.2021, εντός ορίων Βριλησσίων.
  3. Το είδος και τον τρόπο ενημέρωσης των χρηστών του δικτύου για την επελθούσα κατάσταση έκτακτης ανάγκης, τον χρόνο αναμονής και απόκρισης, καθώς και τον τρόπο ενημέρωσης και ζητά:

Να προβεί στην αποζημίωση των υλικών ζημιών που υπέστησαν οι κάτοικοι και οι επιχειρήσεις της πόλης των Βριλησσίων.
Σε κάθε περίπτωση ο Δήμος Βριλησσίων επιφυλάσσεται να ασκήσει τα νόμιμα ενώπιον των αρμοδίων Δικαστηρίων και Αρχών για την αποκατάσταση κάθε ζημίας που έχει υποστεί ο Δήμος, για την υπαίτια παραβίαση των νομίμων υποχρεώσεων της εταιρείας, καθώς και για την περιφρούρηση των δικαιωμάτων των πληγέντων κατοίκων της πόλης των Βριλησσίων, με την παροχή της ενδεικνυόμενης συνδρομής για την αποκατάσταση της υλικής και ηθικής βλάβης που έχουν υποστεί από τις διακοπές ηλεκτροδότησης που προκλήθηκαν από υπαιτιότητα της εταιρείας.    
Η Εξώδικη Διαμαρτυρία διαβιβάστηκε στους Υπουργούς Περιβάλλοντος & Ενέργειας κ. Κ. Σκρέκα, Οικονομικών κ. Χ. Σταϊκούρα, Εσωτερικών κ. Μ.Βορίδη,  Αναπλ. Υπουργό κ. Σ. Πέτσα και στον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΗ Α.Ε. κ. Γ. Στάσση.

Κατεβάστε την Εξώδικη Διαμαρτυρία του Δήμου Βριλησσίωνμε μορφή PDF

Share.

Comments are closed.