«Χαλάνδρι σε Δράση» ψήφισμα για το Κέντρο Υγείας Χαλανδρίου

0

Η παράταξή μας «Χαλάνδρι σε Δράση» στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο πρότεινε την υιοθέτηση του ψηφίσματος που παρατίθεται για την στήριξη του Κέντρου Υγείας του Χαλανδρίου που παίζει κομβικό ρόλο στην αντιμετώπιση της Πανδημίας στο επίπεδο του Δήμου μας.
Από την αρχή της συνεδρίασης ήμασταν έτοιμοι και θετικοί να υιοθετήσουμε ένα ψήφισμα κοινό από όλες τις παρατάξεις για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα. Αφήσαμε τις πολιτικές διαφωνίες στην άκρη, παρά τα σημαντικά βήματα που έχουν γίνει στον Τομέα της Υγείας τον τελευταίο χρόνο, ως οφείλαμε προκειμένου να στηρίξουμε την προσπάθεια για την απρόσκοπτη και παράλληλη λειτουργία Κέντρου Υγείας  και Εμβολιαστικού Κέντρου στο Χαλάνδρι.
Ήμασταν θετικοί και έτοιμοι για ένα ομόφωνο ψήφισμα που όπως είναι λογικό και προφανές δεν θα μιλούσε για την εκ των προτέρων  επίταξη Ιδιωτικών Νοσοκομείων, παρά μόνο εφόσον παραστεί ανάγκη. Λογικό και προφανές μιας και με αυτή την παράλογη προσθήκη πέρα των άλλων υποβαθμιζόταν το ίδιο το ψήφισμα που όφειλε να αφορά πρωτίστων στο ΕΣΥ και στο Κέντρο Υγείας Χαλανδρίου. Δυστυχώς πιστοί στην ιδεολογική τους αγκύλωση η Παράταξη του Δημάρχου και η υπόλοιπη Αριστερά επέμεινε στην προσθήκη αυτή. 
Παρά το παράλογο της απόφασής τους και παρά το παράλογο της προσπάθειας ιδεολογικοποίησης μιας καθαρά υπερκομματικής πρωτοβουλίας τίποτα πια δεν μας εκπλήσσει. Είναι στην νοοτροπία τους ακόμα και εν μέσω Πανδημίας να τα βλέπουν όλα με τις ιδεολογικές αγκυλώσεις του παρελθόντος. Ζουν στον παρελθόν και αυτό πλέον το έχουν καταλάβει όλοι οι Δημότες στο Χαλάνδρι.
Καταθέσαμε λοιπόν την δική μας πρόταση όπως αισθανόμαστε ότι πρέπει να είναι ένα ψήφισμα που αφορά ένα τόσο σοβαρό θέμα όπου δεν χωρούν κομματικές και ιδεολογικές αντιπαραθέσεις εκφράζοντας πιστεύουμε την πλειοψηφία των Δημοτών του Χαλανδρίου εν μέσω Πανδημίας.
Την ίδια ώρα προκαλεί έκπληξη για μια ακόμη φορά η ακατανόητη στάση της παράταξης «Χαλάνδρι Ορίζοντας 2023» του κ. Κρανίδη να μην συμφωνεί μαζί μας στα αυτονόητα επιλέγοντας τελικά το λευκό.

Ακολουθεί το ψήφισμα της δημοτικής παράταξης «Χαλάνδρι σε Δράση»:
«”Χαλάνδρι σε Δράση” ψήφισμα για το κέντρο υγείας Χαλανδρίου
Το Δημοτικό Συμβούλιο Χαλανδρίου συμμεριζόμενο τον αγώνα για τιθάσευση της Πανδημίας  μέσω του Ε.Σ.Υ. και με γνώμονα ότι οι φορείς Π.Φ.Υ. πρέπει να διαδραματίζουν πρωτεύοντα ρόλο τόσο στο επίπεδο της πρόληψης «εμβολιασμοί» , όσο σε επίπεδο διάγνωσης και επιδημιολογικής παρατήρησης «κέντρο covid» ενώ παράλληλα πρέπει να λειτουργούν παρέχοντας υπηρεσίες υψηλής ποιότητας Π.Φ.Υ. στους Δημότες μας, ζητά:
Αύξηση της χρηματοδότησης για το Ε.Σ.Υ.
Άμεση πρόσληψη μόνιμου ιατρονοσηλευτικού και βοηθητικού προσωπικού στην ΤΜΥ-ΚΥ Χαλανδρίου
Ώστε να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία και στους τρεις ρόλους της και είναι απολύτως αντίθετο σε κάθε πρακτική που μπορεί να περιορίζει οποιονδήποτε από αυτούς

Share.

Comments are closed.