Κανονικά θα λειτουργήσουν το επόμενο Σάββατο οι λαϊκές αγορές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

0

Το Σάββατο που μας πέρασε είχα πάει, όπως κάνω κάθε Σάββατο, στη λαϊκή αγορά του Κάτω Χαλανδρίου. Εκεί συνάντησα το φίλο μου τον Παναγιώτη και αφού καλημεριστήκαμε του είπα: «Παναγιώτη το άλλο Σάββατο δεν θα τα πούμε, δεν ξέρω αν το έμαθες, η λαϊκή δεν θα λειτουργήσει». Με κοίταξε στα μάτια και μου είπε με απόλυτη βεβαιότητα: «Να είσαι σίγουρος ότι και το άλλο Σάββατο εδώ θα είμαστε. Δεν υπάρχει περίπτωση να κλείσουν τις λαϊκές το Σάββατο! Ας τους να λένε… Γιατί θα είναι τέτοιες οι ουρές στα μανάβικα και στα σούπερ μάρκετ που φυσικά δεν τις θέλουν». Και πριν «πριν ο αλέκτωρ φωνήσαι», ο Παναγιώτης επιβεβαιώθηκε!
Σήμερα, λοιπόν, η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη ανακοίνωσε ότι το προσεχές Σάββατο (13 Φεβρουαρίου) σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη θα λειτουργήσουν κανονικά οι λαϊκές αγορές
Όπως είπε η κ. Πελώνη κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών οι λαϊκές αγορές θα λειτουργήσουν με όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας το Σάββατο προκειμένου να μην υπάρχει συνωστισμός στα σούπερ μάρκετ τα οποία θα είναι επίσης ανοικτά και θα κλείσουν στις 17:00 το απόγευμα.
«Με απόφαση της κυβέρνησης, και κατόπιν αξιολόγησης των στοιχείων, οι λαϊκές αγορές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη θα λειτουργήσουν κανονικά το ερχόμενο Σάββατο, ώστε να επιμεριστούν οι καταναλωτές σε διαφορετικά σημεία», σημείωσε χαρακτηριστικά η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος.
Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Αδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στον ΑΝΤ1 τόνισε ότι απαγόρευση της κυκλοφορίας μετά τις 18:00 το Σαββατοκύριακο, λόγω των μέτρων για τον κορονοϊό έφερε προβλήματα στη λειτουργία των σούπερ μάρκετ, όπου παρατηρήθηκαν ουρές εκατοντάδων μέτρων.

Share.

Comments are closed.