Γιώργος Παγουλάτος: Είναι αναγκαία η σύσταση Ομάδων Προστασίας των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων

0

Ο Καθηγητής Ευρωπαϊκής Πολιτικής & Οικονομίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και Γενικός Διευθυντής του ΕΛΙΑΜΕΠ, Γιώργος Παγουλάτος θεωρεί ότι «Ήταν επιτέλους καιρός να θεσμοθετηθεί σύστημα ελεγχόμενης πρόσβασης στους χώρους των AEI. Επίσης αναγκαία είναι η σύσταση Ομάδων Προστασίας των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων».

Αναλυτικά η ανάρτησή του στο facebook,:
«Ήταν επιτέλους καιρός να θεσμοθετηθεί σύστημα ελεγχόμενης πρόσβασης στους χώρους των AEI. Επίσης αναγκαία είναι η σύσταση Ομάδων Προστασίας των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, που θα υπάγονται στην αστυνομία και προφανώς θα συνεργάζονται με τις πρυτανικές αρχές.
Η αντιμετώπιση αξιόποινων πράξεων στους πανεπιστημιακούς χώρους είναι αρμοδιότητα της Πολιτείας, αυτή φέρει την ευθύνη εφαρμογής του νόμου. Η πανεπιστημιακή κοινότητα και οι υποδομές των Πανεπιστημίων πρέπει να προστατευτούν από αυτόκλητους τιμωρούς και vigilantes, κοινούς τραμπούκους και μπαχαλάκηδες καταστροφείς. Να σταματήσουν τα δημόσια πανεπιστήμια του ελληνικού λαού να αποτελούν μια μαύρη τρύπα στο κράτος δικαίου.
Μόνο σε συνθήκες ασφάλειας και σε περιβάλλον αλληλοσεβασμού μπορεί πραγματικά να ανθίσει η ακαδημαϊκή ελευθερία και ο διάλογος στα πανεπιστήμια, ελεύθερα από την τοξική σκιά της βίας. Αυτονόητα πράγματα σε κάθε χώρα που παίρνει σοβαρά την εκπαίδευση των παιδιών της. Στη σωστή κατεύθυνση επομένως οι προβλέψεις του νομοσχεδίου που κατέθεσε το υπουργείο Παιδείας στη Βουλή».

 

Ήταν επιτέλους καιρός να θεσμοθετηθεί σύστημα ελεγχόμενης πρόσβασης στους χώρους των AEI. Επίσης αναγκαία είναι η…

Δημοσιεύτηκε από Γιώργος Παγουλάτος στις Σάββατο, 30 Ιανουαρίου 2021

Share.

Comments are closed.