ΔΕΗ: Αύξηση υδροηλεκτρικής παραγωγής Σταθμού Καστρακίου και Στράτου- Αυξομειώσεις ροών και ποσοτήτων νερού στον Αχελώο

0

Με έγγραφό της η Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού (ΔΕΗ) ενημερώνει πως λόγω της συνεχιζόμενης κακοκαιρίας που πλήττει την περιοχή της Β.Δ. Ελλάδας και της επικίνδυνης τάσης της αύξησης των εισροών στις λίμνες των ΥΗΣ Κρεμαστών, Καστρακίου και Στράτου, καθίσταται αναγκαία η σημαντική αύξηση της Υδροηλεκτρικής Παραγωγής την τρέχουσα περίοδο, σύμφωνα με τον Κώδικα διαχείρισης του Συστήματος και Συναλλαγών Ηλεκτρικής Ενέργειας του ΑΔΜΗΕ.
Για την αποφυγή πιθανών ατυχημάτων από τον αναπόφευκτα έντονο τρόπο λειτουργίας του Υδροηλεκτρικού Σταθμού Καστρακίου και Στράτου του Συγκροτήματος Αχελώου, που σχετίζεται με την απότομη αυξομείωση της ροής και της ποσότητας του νερού στην κοίτη του ποταμού Αχελώου έχουν ειδοποιηθεί οι αρμόδιες αρχές προκειμένου οι πολίτες να ενημερωθούν έγκαιρα για τον κίνδυνο πλημμυρών συστήνοντάς τους παράλληλα να αποφεύγουν τις ακόλουθες ενέργειες:

  1. Την καταστροφή των πινακίδων που βρίσκονται τοποθετημένες σε επίμαχες θέσεις κοντά στις όχθες του ποταμού Αχελώου και προειδοποιούν για την επικινδυνότητα σ’ αυτούς που προσεγγίζουν στα σημεία εκείνα. 
  2. Τη ρύπανση με σκουπίδια, μπάζα κάθε είδους κλπ, των τεχνητών λιμών, της κοίτης του ποταμού Αχελώου και της Τεχνητής διώρυγας φυγής του Υδροηλεκτρικού Σταθμού Στράτου, μήκους 7χλμ, εμποδίζοντας τελικά και την ομαλή ροή του νερού σ’ αυτές και ενδεχόμενη πλημμύρα.
  3. Την καταπάτηση περιοχών που έχουν απαλλοτριωθεί από την ΔΕΗ για τις ανάγκες της. 
  4. Την καταπάτηση όλων των παρόχθιων εκτάσεων
  5. Την χρήση και κίνηση πλωτών μέσων στις τεχνητές λίμνες και τον ποταμό Αχελώο κατάντη του ΥΗΣ Στράτου

Για το ίδιο θέμα, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης συγκάλεσε τηλεδιάσκεψη όπου εκ μέρους του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου συμμετείχαν οι Αντιδήμαρχοι Αντώνης Αλετράς και Νίκος Καραπάνος καθώς επίσης οι Πρόεδροι των Κοινοτήτων Νεοχωρίου  Απόστολος Γαντζούδης και Κατοχής Γεώργιος Καλόκληρος. Όπως επισημάνθηκε από τους εκπροσώπους του Δήμου, τις επόμενες ημέρες σε συνεργασία με την πολιτική προστασία της Π.Ε. Αιτωλ/νίας θα υπάρχουν διαρκείς μετρήσεις της στάθμης των υδάτων του ποταμού Αχελώου, καθώς οι μετεωρολογικές προβλέψεις δείχνουν και πάλι βροχοπτώσεις στην περιοχή.

Share.

Comments are closed.

WordPress Πρόσθετο Cookie από το Real Cookie Banner