Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων: Project Manager στον e-ΕΦΚΑ: Μία άθλια μεθόδευση

0

Ο Πρωθυπουργός της χώρας σε εντεταλμένη υπηρεσία!    Ξεπουλάει την Δημόσια Κοινωνική Ασφάλιση!

Οι «μάσκες έπεσαν»! Το «στημένο παιχνίδι» της κυβέρνησης αποκαλύφθηκε!
Η «λύση» που επιφύλασσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στους εκαντοντάδες χιλιάδες συνταξιούχους, οι οποίοι μάταια περιμένουν να λάβουν τη σύνταξη που δικαιούνται, ονομάζεται … «project manager»!
Τοποθετώντας δηλαδή έναν ιδιώτη ως επικεφαλής ενός τμήματος του e-ΕΦΚΑ, όλα θα αλλάξουν ως «δια μαγείας». Οι συντάξεις θα αρχίσουν να απονέμονται με ταχύτητα, οι συνταξιούχοι θα παίρνουν τα χρήματά τους στην ώρα τους και η πορεία του Φορέα θα ομαλοποιηθεί!!
Ανήγγειλε την ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης, πλήττοντας το δημόσιο αναδιανεμητικό σύστημα και την αλληλεγγύη των γενεών, εις βάρος των νέων, των ασφαλισμένων και των συνταξιούχων. «Ξέχασε» όμως ο Πρωθυπουργός μας, να δηλώσει το κόστος της αντιμεταρρύθμισης και της μετάβασης από το ένα σύστημα στο άλλο, το οποίο θα είναι πάνω από 50 δις, συν το κόστος του «σωτήρα» ιδιώτη.
Εξάλλου ο ίδιος δήλωσε στο Υπουργείο Εργασίας, ότι «αυτό το έργο θα ολοκληρωθεί, με οποιοδήποτε κόστος».

Ποιός θα επωμιστεί το κόστος;  Μήπως θα το πληρώσετε από τη τσέπη σας κ. Μητσοτάκη;
Ασφαλώς και αυτό θα πέσει στις πλάτες του φουκαρά φορολογούμενου!
Η κυβέρνηση και προσωπικά ο πρωθυπουργός, με τη βοήθεια του τέως υπουργού Εργασίας, φαίνεται ότι ήταν σε «εντεταλμένη υπηρεσία». Εσκεμμένα ήθελαν να απαξιώσουν τον e-ΕΦΚΑ και να επιταχύνουν την ήδη απορρύθμισή του, οδηγώντας εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχους σε απόγνωση, για να δώσουν το «μαγαζί» στο «σωτήρα ιδιώτη». Με αποτέλεσμα οι 180 χιλιάδες συντάξεις, οι οποίες υπήρχαν σε εκκρεμότητα, να φτάσουν σήμερα τις 421 χιλιάδες. Ο κ. Βρούτσης, φρόντισε να διώξει ικανά στελέχη, μεταθέτοντας πότε από εδώ και πότε από κει, και τις περισσότερες φορές αναγκάζοντάς τα σε παραίτηση (συνταξιοδότηση), έτσι απορρύθμισε το σύστημα ώστε να βαλτώσει εσκεμμένα!
Και δεν υπολογίσατε κύριε Πρωθυπουργέ, κύριε Μητσοτάκη, μπροστά στο στόχο σας για ιδιωτικοποίηση της κοινωνικής ασφάλισης, την εξαθλίωση την οποία φέρατε σε χιλιάδες συνταξιούχους που ζουν επί σειρά ετών περιμένοντας το αγαθό που λέγεται σύνταξη.
Και συγκεκριμένα: Από τις 421.400 εκκρεμότητες οι 176.000 είναι σε εκκρεμότητα κύριας σύνταξης.
Προσωρινή έχει πάρει μόνο το 1/3, ενώ τα 2/3 δεν έχουν πάρει ούτε ένα ευρώ.
Επικουρικές: 123.000 σε εκκρεμότητα, χωρίς να έχουν πάρει ούτε ένα ευρώ.
ΕΦΑΠΑΞ: 60.000 σε εκκρεμότητα, χωρίς να έχουν πάρει ούτε ένα ευρώ.
Και το πιο τρομερό είναι η παράλληλη ασφάλιση σε 62.400 συνταξιούχους που εδώ και 56 μήνες δεν έχει φτιαχτεί το λογισμικό, με αποτέλεσμα να μην έχει ολοκληρωθεί η σύνταξή τους και να μην έχουν πάρει ούτε ένα ευρώ.
Είσαστε τόσο ανάλγητος κύριε Μητσοτάκη;
Αποδεικνύεται ότι ο Πρωθυπουργός της χώρας και η Κυβέρνησή του, δουλεύουν προς όφελος των πολυεθνικών και των ιδιωτικών συμφερόντων της χώρας,
προσλαμβάνοντας project manager!

Στόχος είναι: τα 12 δις του ΑΚΑΓΕ!! (Μυρίστηκαν ζεστό χρήμα.)
Το ήδη υπάρχον μειωμένο προσωπικό του e-ΕΦΚΑ είναι αξιολογότατο.

Αποκαλύπτουμε σήμερα με στοιχεία από το σύστημα ΄Ατλας (που δημοσίευσε ο ίδιος ο e-ΕΦΚΑ τον Οκτώβρη), και παραθέτουμε συγκριτικό πίνακα 2019 και 2020 που αποδεικνύουν ότι το 2020, η έκδοση οριστικών αποφάσεων συντάξεων αυξήθηκε έως και 309%.  Εδώ αποδεικνύεται περίτρανα, ότι με το υπάρχον σύστημα και αν υπήρχε πολιτική βούληση σε διάστημα 20 μηνών διακυβέρνησης, το σύνολο των εκκρεμοτήτων θα ήταν κάτω από 150.000.
Η θέση μας όμως είναι ξεκάθαρη από την αρχή ότι πρέπει να προσληφθεί μόνιμο προσωπικό στην Δημόσια Κοινωνική Ασφάλιση και να στελεχωθεί το σύστημα αξιοκρατικά, με ικάνα στελέχη. Απαιτούμε υλικοτεχνικές υποδομές (υπολογιστές κλπ) και βελτίωση των κτηριακών εγκαταστάσεων.
Προειδοποιούμε τη νέα ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, πως θα βρει απέναντί της, σύσσωμους τους συνταξιούχους, αν επιχειρήσει αυτή την έμμεση ιδιωτικοποίηση του Φορέα Δημόσιας Κοινωνικής Ασφάλισης της χώρας.
Όχι άλλα παιχνίδια με τις συντάξεις μας!
Τους πληροφορούμε ότι το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων (ΕΝΔΙΣΥ) δεν θα τους επιτρέψει να παίξουν αυτό το άθλιο παιχνίδι εις βάρος των ταλαιπωρημένων και εξαθλιωμένων συνταξιούχων. Φτάνει πια!

Share.

Comments are closed.