Ανοίγουν Γυμνάσια παντού και Λύκεια μόνο σε μη “κόκκινες” περιοχές- Λιανεμπόριο με click away – Ένδυση, υπόδηση με click in shop 

0

Η επιτροπή των ειδικών του υπουργείου Υγείας για την πορεία του κορονοϊού στη χώρα μετά τη σημερινή συνεδρίαση προχώρησε σε σχετική εισήγηση νέου μοντέλου lockdown προσαρμοσμένου στην ιδιαίτερη περίπτωση της Αττικής.
Οι επιδημιολόγοι εισηγούνται να ανοίξουν  από Δευτέρα τα γυμνάσια παντού, αλλά να παραμείνουν κλειστά τα λύκεια στις “κόκκινες” περιοχές στις οποίες πλέον συμπεριλαμβάνεται και η Αττική.
Σε ότι αφορά το λιανεμποριο, οι ειδικοί εισηγούνται τα μέτρα να είναι οριζόντια για όλη τη χώρα,  με σκοπό να ανακοπεί η κινητικότητα που θα θέσει σε κίνδυνο την επιδημιολογική πορεία.
Η πρόταση των επιστημόνων προς την κυβέρνηση είναι εξακολουθήσουν να ισχύουν αγορές με ραντεβού (click in shop) για τα καταστήματα ένδυσης, υπόδησης και κοσμήματος ενώ για όλα τα υπόλοιπα καταστήματα να επανέλθει το click-away. Σημειώνεται, ότι ανοιχτά θα μείνουν τα κομμωτήρια, συνεχίζοντας τη λειτουργία τους κατόπιν ραντεβού, όπως συμβαίνει και σήμερα. 
Η μόνη δραστηριότητα που επαναλειτουργεί,  σε σχέση με όσες έχουν σταματήσει,  είναι τα πρακτορεία ΟΠΑΠ για τις περιοχές που δεν είναι επιδημιολογικά επβαρυμένες, δηλαδή όχι για την Αττική εφόσον χαρακτηρίζεται ως “κόκκινη”.
Όσον αφορά στο ωράριο κυκλοφορίας των πολιτών η επιτροπή δεν έχει ακόμη αποφανθεί, αλλά δεν φαίνεται να εισηγείται τη διεύρυνση της απαγόρευσης κυκλοφορίας από τις 18.00 έως τις 5 το πρωί, ώστε να παραμείνει ως έχει η κατάσταση, δηλαδή απαγόρευση από τις 9 το βράδυ.
Κωδικοποιημένα η μέχρι τώρα εισηγήσεις των ειδικών

  1. Ανοιχτά Γυμνάσια και Λύκεια σε όλη την Ελλάδα. Στις περιοχές που είναι στο «κόκκινο» όπως είναι η Αττική τα Λύκεια θα μείνουν κλειστά και θα συνεχιστεί η τηλεκπαίδευση.
  2. Ψώνια με ραντεβού (click in shop) για παπούτσια, ρούχα, κοσμήματα. Για όλες τις άλλες υπηρεσίες επιστρέφει το click away.
  3. Ανοίγουν τα πρακτορεία ΟΠΑΠ στις μη “κόκκινες¨” περιοχές.
  4. Ανοιχτά τα κομμωτήρια με ραντεβού.

Σε κάθε περίπτωση, οι ανακοινώσεις για όλα τα μέτρα αναμένονται σήμερα το απόγευμα από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά.

Share.

Comments are closed.