Στρατιωτική παρέλαση 25ης Μαρτίου 1821, για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση, με καλεσμένους Πούτιν, Μακρόν και Κάρολο

0

Λόγω της πανδημίας είχαν ακυρωθεί και δεν έγιναν οι δύο προηγούμενες παρελάσεις για τις εθνικές επετείους,  ωστόσο η φετινή παρέλαση της 25ης Μαρτίου,  σύμφωνα με όσα προγραμματίζονται, θα γίνει κανονικά  και τούτο γιατί φέτος γιορτάζουμε τα 200 χρόνια από την έναρξη της ελληνικής επανάστασης και σαφέστατα υπάρχει μία ιδιαιτερότητα.
Με όσα γνωρίζουμε μέχρι αυτή τη στιγμή, στόχος είναι να γίνει μεγάλη στρατιωτική παρέλαση στην Αθήνα, Στην πλατεία, μπροστά από τη Βουλή, τηρουμένων φυσικά όλων των μέτρων προστασίας για τον κορωνοϊό.
Σε αυτή τη στρατιωτική παρέλαση  που θα γίνει στο πλαίσιο των εορτασμών των 200 χρόνων από την Επανάσταση και σύμφωνα με πληροφορίες έχουν αποσταλεί προσκλήσεις στον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν και τον πρίγκιπα της Αγγλίας Κάρολο.
Ο Ελληνας πρωθυπουργός είχε προσκαλέσει ήδη από τον Οκτώβριο τους Πούτιν, Μακρόν και πρίγκιπα Κάρολο στην Αθήνα τον Μάρτιο του 2021.
Ο Ελληνας πρωθυπουργός το είχε αποκαλύψει στον υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, με τον οποίο συναντήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου στις 26 Οκτωβρίου. Ο κ. Μητσοτάκης Έχει στείλει επιστολή στους ηγέτες-εκπροσώπους των τριών δυνάμεων που είχαν παίξει καθοριστικό ρόλο για την απελευθέρωση της Ελλάδας από τον οθωμανικό ζυγό
Υπενθυμίζουμε ότι το 1827, στη Ναυμαχία του Ναυαρίνου, ο αγγλικός, ο γαλλικός και ο ρωσικός στόλος διέλυσαν τον τουρκοαιγυπτιακό στόλο του Ιμπραήμ, με αποτέλεσμα να επιτευχθεί η απόσυρση των οθωμανικών δυνάμεων από την κεντρική και νότια Ελλάδα και να εξασφαλιστεί η ελληνική ανεξαρτησία.

Δείτε την ανάρτηση του Σεργκέι Λαβρόφ για τη Ναυμαχία του Ναυαρίνου

Share.

Comments are closed.