Νίκος Μπαρμπούνης*: H δημοτική αρχή Ηρακλείου εμπαίζει τους εργαζόμενους

0

Ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος του δήμου Ηρακλείου Αττικής Νίκος Μπαρμπούνης με ανακοίνωσή του,  εκφράζει την αμέριστη υποστήριξή  του «στην άμεση εκπλήρωση των έννομων και δίκαιων αιτημάτων των εργαζομένων του Δήμου Ηρακλείου» και καταλήγει αναφέροντας «η δημοτική αρχή επιλέγει να εμπαίζει τους εργαζομένους και να τους στερεί παροχές και οφειλόμενα που δικαιούνται και σίγουρα χρειάζονται για να ανταποκριθούν αξιοπρεπώς στις ανάγκες των ιδίων και των οικογενειών τους».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του κ. Μπαρμπούνη
«Εκφράζουμε την αμέριστη υποστήριξή μας στην άμεση εκπλήρωση των έννομων και δίκαιων αιτημάτων των εργαζομένων του Δήμου Ηρακλείου.
Για μια ακόμα φορά ο Δήμαρχος Ηρακλείου δείχνει το «κοινωνικό» του πρόσωπο και στις πλάτες των εργαζομένων ακολουθεί τακτική ήξεις – αφήξεις. Με αβάσιμες δικαιολογίες και παρανομώντας ουσιαστικά προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα.
Συγκεκριμένα, όπως σημειώνει ο Σύλλογος Εργαζομένων στην ανακοίνωσή του οι εργαζόμενοι του ΟΠΑΚΜ  δεν έχουν λάβει από το 2019 την παροχή γάλακτος. Η δικαιολογία είναι ότι «δεν κατέστη δυνατή η ενίσχυση του συγκεκριμένου κωδικού (Κ.Α.)»! Θα θέλαμε να επισημάνουμε, ότι ο Δήμος βάσει νόμου υποχρεούται να παράσχει το συγκεκριμένο αγαθό στους εργαζομένους και η δικαιολογία περί μη ενίσχυσης του κωδικού είναι απολύτως παράνομη και καταχρηστική. Πρόκειται για υποχρεωτική δαπάνη, όπως ακριβώς και η μισθοδοσία, και η μη καταβολή του αποτελεί παράβαση καθήκοντος.
Συνεχίζοντας, ο Δήμος καθυστερεί να καταβάλει οφειλόμενους τόκους από τελεσίδικη δικαστική απόφαση στο προσωπικό. Παραβλέπει ο Δήμος ότι δεν τίθεται θέμα επιλογής για το συγκεκριμένο θέμα. Η καταβολή τόκων από δικαστικές υποθέσεις είναι υποχρεωτική. Η στάση που υιοθετεί η Διοίκηση ουσιαστικά αποτελεί μέσο πίεσης προς τους εργαζομένους για να αποδεχθούν ένα μελλοντικό συμβιβασμό ή και να παραιτηθούν των αξιώσεών τους.
Στο ίδιο πνεύμα, η δημοτική αρχή συνεχίζει την προκλητική της στάση με μοναδικούς χαμένους τους εργαζομένους. Ενώ δηλαδή έχει καταβάλει το Δώρο Χριστουγέννων και  Πάσχα και το επίδομα Αδείας σε περισσότερους από 150 εργαζομένους, καθώς όπως έχει τονίσει και ο ίδιος ο Δήμαρχος καταδικάζει τις περικοπές των μνημονίων, τώρα αλλάζει τακτική και προσπαθεί να κερδίσει χρόνο και χρήμα εις βάρος 65 απλήρωτων εργαζομένων. «Διαίρει και βασίλευε» υπό την κάλυψη της αλλαγής νομοθεσίας και της έφεσης που άσκησε στην απόφαση 40/2019,η οποία και δικαίωνε τους υπαλλήλους.
Σε μια τόσο δύσκολη κοινωνική και οικονομική συγκυρία, η δημοτική αρχή επιλέγει να εμπαίζει τους εργαζομένους και να τους στερεί παροχές και οφειλόμενα που δικαιούνται και σίγουρα χρειάζονται για να ανταποκριθούν αξιοπρεπώς στις ανάγκες των ιδίων και των οικογενειών τους.
Είμαστε στο πλευρό των εργαζομένων και δεσμευόμαστε να συμβάλουμε με κάθε τρόπο στη δικαίωση τους και την άμεση εκπλήρωση των αιτημάτων τους

* Ο Νίκος μπαρμπούνης είναι ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Ηράκλειο Αττικής,

Share.

Comments are closed.