Έκθεση «βόμβα» του FBI για ένοπλες κινητοποιήσεις σε 50 Πολιτείες αν καθαιρεθεί ο Τραμπ

0

Μια έκθεση «βόμβα» του FBI -την οποία επικαλείται το ABC News– έρχεται να περιπλέξει περισσότερο την κατάσταση στις Ηνωμένες Πολιτείες σχετικά με τη διαδικασία καθαίρεσης του Ντόναλντ Τραμπ πριν την αποχώρησή του από τον Λευκό Οίκο που έχουν ξεκινήσει οι Δημοκρατικοί.
«Το FBI έλαβε πληροφορίες για μια ταυτοποιημένη ένοπλη ομάδα που σκοπεύει να ταξιδέψει στην Ουάσιγκτον στις 16 Ιανουαρίου. Έχουν προειδοποιήσει ότι εάν το Κογκρέσο επιχειρήσει να καθαιρέσει τον POTUS (Τραμπ) μέσω της 25ης τροπολογίας, θα υπάρξει τεράστια εξέγερση», αναφέρει στοπ twitter ο δημοσιογράφος Aaron Katersky του τηλεοπτικού δικτύου ABC.


Σύμφωνα και με τον ;allo  δημοσιογράφο του ABC, Josh Margolin, «το FBI αναφέρει σε ένα ενημερωτικό δελτίο ότι ένοπλες διαμαρτυρίες προγραμματίζονται και στις 50 πρωτεύουσες των Πολιτειών από τις 16 Ιανουαρίου έως τουλάχιστον τις 20 Ιανουαρίου και στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ από τις 17 Ιανουαρίου έως τις 20 Ιανουαρίου».


Το ενημερωτικό δελτίο ήρθε στο φως της δημοσιότητας λίγη ώρα αφότου η Νάνσι Πελόζι παρουσίασε κατηγορίας σε βάρος του Τραμπ, πέντε ημέρες αφότου ο όχλος των υποστηρικτών του Προέδρου εισέβαλε στο Καπιτώλιο σε μια μάταιη προσπάθεια να εμποδίσει το Κογκρέσο να πιστοποιήσει την εκλογική νίκη του Μπάιντεν.

«Αστακός» γίνεται η Ουάσινγκτον
Καθώς η ανησυχία για ένα ακόμη κύμα βίας μεγαλώνει, αξιωματούχοι των ΗΠΑ δήλωσαν ότι δεν θα πιαστούν αυτή τη φορά απροετοίμαστοι: περισσότερα από 6.000 μέλη της Εθνοφρουράς ήδη τοποθετήθηκαν στην Ουάσινγκτον. Η Εθνοφρουρά έχει εξουσιοδοτηθεί να αναπτύξει έως και 15.000 στρατιώτες με σκοπό να στηρίξουν την ορκωμοσία του εκλεγμένου προέδρου Τζο Μπάιντεν, στις 20 Ιανουαρίου.

Ο στρατηγός Ντάνιελ Χάκανσον, επικεφαλής της Εθνοφρουράς, είπε σε δημοσιογράφους ότι αναμένεται να αναπτυχθούν περίπου 10.000 στρατιώτες στην πόλη μέχρι το Σάββατο και θα επικεντρωθούν στην υποστήριξη της ασφάλειας, της υλικοτεχνικής υποδομής και των τηλεπικοινωνιών.

Share.

Comments are closed.