Κάλυμνος: Αρραβώνας και πλημμελής τήρηση των μέτρων έσπειραν τον κορονοϊό – Πάνω από 28 τα κρούσματα στο νησί

0

Συναγερμός έχει σημάνει στην Κάλυμνο τις τελευταίες ώρες, δεδομένου ότι οι τελευταίες εκθέσεις του ΕΟΔΥ δείχνουν μεγάλη διασπορά του κορονοϊού στην κοινότητα.
Στην χθεσινή του έκθεση ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοίνωσε 8 κρούσματα στην Π.Ε. Καλύμνου σε σύνολο 476 νέων στη χώρα.
Όμως σύμφωνα με τα υπάρχοντα στοιχεία τις τελευταίες τρεις ημέρες στην Κάλυμνο έχουν εντοπιστεί συνολικά 28 κρούσματα, τα οποία όμως σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες από το νησί μπορεί να φτάνουν και τα 50 κρούσματα. Οι λόγοι της διασποράς του κορονοϊού είναι αφενός ένας αρραβώνας στον οποίο δεν τηρήθηκαν τα απαραίτητα μέτρα και αφετέρου η γενικότερη πλημμελής τήρηση των μέτρων.
«Οι δείκτες δεν είναι καθόλου ενθαρρυντικοί», όπως είπε στην ιστοσελίδα skyrodos.gr ο Δήμαρχος Δημήτρης Διακομιχάλης, ενώ έχουν εντοπισθεί οι τέσσερις πυρήνες (τέσσερις οικογένειες) κι έχουν τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό. «Οι δύο πυρήνες προέρχονται από οικογένειες του αρραβώνα που παρενέβησαν τα πρωτόκολλα και αιφνιδίασαν τους πάντες!!! Δεν είναι εύκολο να διαχειρισθείς αυτή την κατάσταση, γιατί π.χ. σε μία έκταση από το λιμάνι μέχρι το χωριό, η δόμηση είναι ιδιαίτερα πυκνή και τα πράγματα δυσκολεύουν».

Ο κ. Διακομιχάλης δήλωσε ότι καθημερινά γίνονται αλλεπάλληλες συσκέψεις για να αντιμετωπισθεί η κατάσταση, ενώ ο ίδιος βρίσκεται σε ανοικτή γραμμή επικοινωνίας με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας στην Αθήνα για τις οδηγίες που θα πρέπει να ακολουθηθούν.
«Ο αυξημένος αριθμός κρουσμάτων των τελευταίων ημερών έχει θέσει σε εγρήγορση τις Τοπικές Αρχές, έχουν εντατικοποιηθεί οι έλεγχοι τήρησης των μέτρων και η πορεία των κρουσμάτων τις αμέσως επόμενες ημέρες, θα καθορίσει αν θα ληφθούν επιπρόσθετα μέτρα που μπορεί να οδηγήσουν ακόμη και σε πιο  αυστηρό lockdown», αναφέρει χαρακτηριστικά η ιστοσελίδα kalymnos-news.gr

Share.

Comments are closed.