Καλαμάτα: Ιερέας διέκοψε τη λειτουργία και κάλεσε όσους δεν φορούσαν μάσκα να βγουν έξω [Βίντεο]

0

Έξω φρενών έγινε ο Πρωτοσύγκελος Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης Φίλιππος Χαμαργιάς και ιερέας στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Φλαρίου Καλαμάτας, όταν πιστοί που βρίσκονταν εντός της εκκλησίας αρνήθηκαν να φορέσουν μάσκες, οι οποίες είναι υποχρεωτικές λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.
Τότε, όπως φαίνεται και στο βίντεο που ακολοθυθεί, ο ιερέας διέκοψε την θεία λειτουργία και απευθυνόμενος σε όσους δεν φορούσαν μάσκα τους ζήτησε να βγουν από την εκκλησία. «Δεν θα ανοίξουμε διάλογο. Όσοι δεν φοράτε μάσκα θα βγείτε έξω. Σεβόμενοι και τους συνανθρώπους σας και τη νομοθεσία.» «Αντιρρησίες θα γίνετε στα σπίτια σας, όχι εδώ», σημείωσε χαρακτηριστικά ο ιερέας.
Το εν λόγω βίντεο κοινοποιήθηκε από πολλούς χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, με την πλειοψηφία να δίνει συγχαρητήρια στον ιερά για την σωστή αντίδρασή του.
Σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση στους ναούς της χώρας επιτρέπονται να εκκλησιάζονται (25/12, 01/01 και 06/01) τις ημέρες των εορτών έως και 25 πιστοί, με την τήρηση της αναλογίας ένας πιστός ανά 15 τμ ναού. Στους μητροπολιτικούς ναούς ο αριθμός αυτός δύναται να φθάσει μέχρι τους 50 πιστούς, εφόσον βεβαίως τα τετραγωνικά μέτρα της επιφάνειας τούς το επιτρέπουν.

Δείτε το σχετικό βίντεο

Share.

Comments are closed.