Καλημέρα με πρόσωπα και γεγονότα της Μεσσηνίας – Σαν σήμερα……24 Δεκεμβρίου 1844, ο Βουλευτής Επαρχίας Μεσσήνης Δαρειώτης δημιουργεί προβλήματα στο Δήμο

0

Επιμέλεια: Τάσος Αποστολόπουλος
Σαν σήμερα, στις 24 Δεκεμβρίου 1844, ο Βουλευτής της Επαρχίας Μεσσήνης Παναγιώτης Δαρειώτης βάζει σε περιπέτεια το δήμο αφού τη θέση του ως δήμαρχο δεν την αναπληρώνει, αντικανονικά και παράνομα ο πρώτος δημαρχικός πάρεδρος Ευστάθιος Μουρατίνος, αλλά ο δεύτερος πάρεδρος Αναγνώστης Γαλανόπουλος προσωπικός φίλος και έμπιστος του Δαρειώτη. Η αθηναϊκή εφημερίδα «Καρτερία» στο 14ο φύλλο γράφει: «…Τον απόντα δήμαρχον Παμίσου και ήδη ευδοκία της Βουλής βουλευτήν αναπληρώνει ουχί ο πρώτος δημαρχικός πάρεδρος Ευστ. Μπουρατίνος, αλλά ο δεύτερος (τοιούτος) Α. Γαλανόπουλος, διότι ο πρώτος είναι φίλος της τάξεως…».
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Παναγιώτης Δαρειώτης είχε καταψηφιστεί από το λαό της Επαρχίας Μεσσήνης αφού έλαβε τους μισούς σχεδόν ψήφους από τους πολιτικούς του αντιπάλους Κωνσταντίνο Λυμπερόπουλο, Βασίλη Ποκονομόπουλο και Αναγνώστη Σταθουλόπουλο. Παρ΄ όλα αυτά η Βουλή που λειτουργούσε και ως εκλογοδικείο ανακήρυξε Βουλευτές τους Π. Δαρειώτη, Π. Καλαμαριώτη και Π. Παπατσώνη που ήταν επιλαχόντες.

Share.

Comments are closed.