Ι.Π. Μεσολογγίου: Πληρώνονται οι εργαζόμενοι στα προγράμματα της Κοινωφελούς του Δήμου μας

0

Μετά από διαδικασίες που υλοποιήθηκαν σε χρόνους – ρεκόρ στάθηκε δυνατό και σήμερα πιστώνονται στους λογαριασμούς εργαζομένων της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου οφειλές από μισθούς των προηγούμενων μηνών.
Πιο συγκεκριμένα, οι εργαζόμενοι στα ΚΔΑΠ θα λάβουν μισθούς τεσσάρων μηνών (Ιούλιο – Οκτώβριο), οι εργαζόμενοι του «Βοήθεια στο Σπίτι» μισθούς δύο μηνών (Οκτώβριο και Νοέμβριο) ενώ θα γίνει και η εξόφληση των μουσικών του Δημοτικού Ωδείου. Πολύ σύντομα, ει δυνατόν και μέχρι το τέλος της χρονιάς, οι εργαζόμενοι του «Βοήθεια στο Σπίτι» θα εξοφληθούν ολοσχερώς καθώς θα πληρωθούν και για τον μήνα Δεκέμβριο.
Ο Δήμος Ι.Π. Μεσολογγίου κινήθηκε τάχιστα και μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα προχώρησε σε έκτακτη χρηματοδότηση της Κοινωφελούς για να πληρωθεί το προσωπικό. Η ειλημμένη απόφαση του Δημάρχου, πολύ πριν αρχίσουν να χύνονται κροκοδείλια δάκρυα και γίνει το θέμα αντικείμενο μικροπολιτιτικής αντιπαράθεσης και δήθεν φιλευσπλαχνίας, υλοποιήθηκε τάχιστα. Ο Δήμος εκτάκτως γι’ αυτή την χρονιά προέβη σε αύξηση της επιχορήγησης της Κοινωφελούς από τις 100.000 στις 125.000 ευρώ.
Δυστυχώς κάποιοι στην προσπάθεια κάτι να πουν και να φανούν καλοί στην κοινωνία πλειοδοτούν σε μεγαλοψυχία και απλοχεριά για να επωφεληθούν… Αγνοούν όμως και σκοπίμως αποσιωπούν την ασφυκτικά δύσκολη οικονομική κατάσταση που κληρονομήσαμε στην Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου μας. Αυτή όχι μόνο δεν δημιουργήθηκε από την παρούσα δημοτική αρχή, αλλά το αντίθετο με πολλές θυσίες και κόπους έχουμε καταφέρει να βάλουμε μια σειρά στις πληρωμές των υπέρογκων υποχρεώσεων που την βαραίνουν.

Share.

Comments are closed.