Αγρίνιο: Προβληματίζει η κατάσταση στο νοσοκομείο -«Aπρόβλεπτη διασπορά» λέει η ΠΟΕΔΗΝ – δεκάδες θετικά κρούσματα στην Αστυνομία

0

Ανησυχητικές διαστάσεις λαμβάνει η διασπορά Κορωναιού στο Νοσοκομείο Αγρινίου με το ζήτημα μάλιστα να θίγεται και από τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλη Γιαννάκο.
Τα στοιχεία που δεν αφήνουν και πολλά περιθώρια αισιοδοξίας για την επιδημιολογική εικόνα στην περιοχή του Αγρινίου είναι:

  • το πλήθος των νέων κρουσμάτων
  • οι νοσηλευόμενοι πολίτες της περιοχής στην κλινική Covid και
  • τα περιστατικά που έχουν διακομιστεί στην Πάτρα ως πιο σοβαρά,.

Χαρακτηριστικά να αναφέρουμε ότι η κλινική Covid είναι γεμάτη και σύμφωνα με πληροφορίες, την Κυριακή , ύποπτα περιστατικά διακομίστηκαν στο Μεσολόγγι λόγω έλλειψης κλινών.
Η ΜΕΘ αδειάζει και μετατρέπεται σε ΜΕΘ Covid, τα κρούσματα σε υγειονομικούς του νοσοκομείου επίσης αυξάνονται (έχουν ξεπεράσει τα δέκα τις τελευταίες μέρες) και πλέον εξαιτίας της καραντίνας, κρίσιμες ειδικότητες δεν μπορούν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους.
Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες από τοπικα΄ΜΜΕ θετικοί στον ιό βρέθηκαν δύο ακόμη γιατροί. Ένας που υπηρετεί σε μία από τις πλέον κρίσιμες κλινικές σε αυτή τη συγκυρία καθώς και ένας ειδικευόμενος.
Η κατάσταση στο ίδρυμα είναι ανησυχητική ενώ η διοίκηση του ιδρύματος τηρεί σιγήν ιχθύος.
Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ εξάλλου ζήτησε από τον ΕΟΔΥ να επισκεφθεί το νοσοκομείο και να ληφθούν δείγματα από όλο το προσωπικό και τους ασθενείς. Φέρεται να έχει ληφθεί πάντως σχετική  απόφαση από την 6η ΥΠΕ

Η δήλωση του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλη Γιαννάκου
«Το νοσοκομείο του Αγρινίου έγινε νοσοκομείο αναφοράς για κορονοϊό χωρίς μοριακό αναλυτή. Τα δείγματα σε ασθενείς λαμβάνονται και στέλνονται στο Ριο και τα αποτελέσματα κάνουν έως έξι ημέρες να απαντηθούν, λόγω φόρτου και έλλειψης αντιδραστηρίων. Δύσκολη η διεκπεραίωση των ασθενών. Σταδιακά το τελευταίο δεκαήμερο βρέθηκαν θετικοί τρείς εργαζόμενοι. Ελήφθησαν δείγματα από ασθενείς και περί των τριάντα εργαζομένων που ήταν επαφές των θετικών κρουσμάτων. Συνέχισαν να εργάζονται κανονικά και δεν βγήκαν σε καραντίνα όπως φωνάζουμε. Σε έξι ημέρες !!!!!!!!!! που έλαβαν τις απαντήσεις απεδείχθη ότι 5 είναι θετικοί στον ιό, εντελώς ασυμπτωματικοί. Η διασπορά απρόβλεπτη καθ’ ότι εργάζονταν κανονικά. Καλούμε το Υπουργείο υγείας αύριο ο ΕΟΔΥ να επισκεφθεί το νοσοκομείο και να ληφθούν δείγματα από όλο το προσωπικό και τους ασθενείς. Επιτέλους ένας μοριακός αναλυτής στο νοσοκομείο. Περίπου 50.000 ευρώ κάνει».

Δεκάδες θετικά κρούσματα στην Αστυνομία του Αγρίνιου
Ιδιαίτερα αρνητική είναι η εξέλιξη του αριθμού των θετικών κρουσμάτων στο Αστυνομικό Μέγαρο του Αγρινίου.

Αρχικά ύπαρξε πληροφορία για ένα θετικό κρούσμα, αλλά φαίνεται πως η κατάσταση είναι πλέον ανεξέλεγκτη. Στη συνέχεια και όταν έφτασαν οι απαντήσεις από το Ρίο με νεότερα αποτελέσματα προέκυψε ότι το πλήθος των θετικών κρουσμάτων ξεπερνάς τον αριθμό 30 (γίνεται λόγος για 33 νέα θετικά κρούσματα)
Πλέον είναι έκδηλη η ανησυχία για το πως θα υπάρξει διαχείριση αυτής της κατάστασης , αλλά και πώς θα λειτουργήσουν οι υπηρεσίες της Αστυνομικής Διεύθυνσης αφού μεγάλο πλήθος αστυνομικών θα μπει σε καραντίνα.

Share.

Comments are closed.