Στα κατεχόμενα της Κύπρου ο Ερντογάν

0

Έφτασε γύρω στις 12.30 στα κατεχόμενα ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ενώ μία ώρα νωρίτερα, με άλλο αεροπλάνο, είχε φτάσει ο Πρόεδρος του Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης, Ντεβλέτ Μπαχτσελί.
Ο κ. Ερντογάν έφτασε με τη σύζυγό του Εμινέ και σύμφωνα με την ιστοσελίδα kibrispostasi.com, στο ίδιο αεροσκάφος μαζί του στα κατεχόμενα ήρθαν ο πρώην Πρόεδρος της τουρκικής Εθνοσυνέλευσης, Ισμαήλ Καχραμάν, ο πρώην Πρωθυπουργός, Μπιναλί Γιλντιρίμ, ο ΥΠΑΜ, Χουλουσί Ακάρ και ο Υπουργός Επικοινωνίας, Φαχρετίν Αλτούγ.
Αμέσως, μετέβη στο Μνημείο Aτατούρκ  στην κατεχόμενη Λευκωσία. Έπειτα, γύρω στις 2 το μεσημέρι, έφτασε στη λεωφόρο Φαζίλ Κιουτσιούκ, όπου λαμβάνει χώρα στρατιωτική παρέλαση. Οι πολίτες υποδέχτηκαν τον Ερντογάν στον χώρο της παρέλασης πετώντας γαρύφαλλα στο όχημά του.
Στη συνέχεια, ο Ερντογάν και ο πρόεδρος του ψευδοκράτους, Ερσίν Τατάρ, ανέβηκαν σε στρατιωτικό τζιπ, το οποίο έκανε έναν γύρο έτσι ώστε οι δύο ηγέτες να χαιρετήσουν τον κόσμο.
Για δύο ξεχωριστά κράτη στην Κύπρο έκανε λόγο ο Ερντογάν
Σε μια μακρά ομιλία, πριν τη στρατιωτική παρέλαση, ο ηγέτης της Τουρκίας έκανε ξεκάθαρες τις βλέψεις του για άλλη μια φορά, επιμένοντας στη λύση των δύο κρατών στην Κύπρο.

«Ευτυχώς οι Τουρκοκύπριοι ζουν στα εδάφη τους με ελευθερία και αξιοπρέπεια, παρά τις δεκάδες επιθέσεις εναντίον τους. Παρά τη βία, τα βασανιστήρια και την προδοσία, δεν τα παρατήσαμε ποτέ και πετύχαμε τη νίκη», είπε ο Ερντογάν, αναφερόμενος στα 37 χρόνια από την παράνομη ίδρυση του ψευδοκράτους
Πρόσθεσε ότι: «Είναι προτεραιότητά μας να βρούμε μια βιώσιμη λύση για το Κυπριακό με τρόπο που θα διαφυλάσσει τα νόμιμα δικαιώματα και την ασφάλεια των Τουρκοκύπριων».
«Σήμερα υπάρχουν δύο διαφορετικοί λαοί, δύο διαφορετικά κράτη στην Κύπρο. Η λύση των δύο κρατών πρέπει να διαπραγματευτεί υπό το πρίσμα της εθνικής ισότητας».
Συνεχίζοντας σε προκλητικό τόνο, δήλωσε ότι δεν είναι δυνατόν να υπάρξει πια συνεργασία με τους Έλληνες στην Κύπρο. «Υπάρχει μόνο ένα θύμα στο Κυπριακό και αυτό είναι η Τουρκοκυπριακή πλευρά, η οποία έχει μείνει στην αφάνεια εδώ και χρόνια και της οποίας τα δικαιώματα τα έχουν σφετεριστεί».
O Eρντογάν επέμεινε και στο θέμα των παράνομων γεωτρήσεων, επισημαίνοντας ότι θα συνεχιστούν οι σεισμογραφικές έρευνες στην Ανατολική Μεσόγειο «μέχρι να βρεθεί μια δίκαιη συμφωνία». Μάλιστα, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «δεν θα ανεχθούμε άλλα διπλωματικά παιχνίδια. Δεν υπάρχει κάποια εξίσωση στην Ανατολική Μεσόγειο, όπου θα μένει εκτός η χώρα μας και η ΤΔΒΚ – μόνο έτσι θα υπάρξει ειρήνη και σταθερότητα».
Για το άνοιγμα των Βαρωσίων, σχολίασε ότι δεν γίνεται για να δημιουργήσει νέες έχθρες, αλλά για να εξαλείψει τις ήδη υπάρχουσες.

Δείτε τις αναρτήσεις στο twitter κυβέρνησης του ψευδοκράτους

Share.

Comments are closed.