Το εμβόλιο της Pfizer φτάνει στο τέλος και φαίνεται να είναι 90% αποτελεσματικό για το κορονοϊό Covid-19

0

Άκρως θετικά τα νέα από το εμβόλιο της Pfizer για τον κορονοϊό, το οποίο, σύμφωνα με το δίκτυο CNN, αποδείχθηκε πιο αποτελεσματικό από ό,τι αναμενόταν.
Συγκεκριμένα, το εμβόλιο που αναπτύχθηκε από την Pfizer Inc. και την BioNTech SE αποδείχθηκε καλύτερο από το αναμενόμενο για την προστασία ανθρώπων από τον κορονοϊό Covid-19.
Η εξέλιξη αυτή αποτελεί ένα ορόσημο στην κούρσα των εμβολίων που μπορούν να σταματήσουν την παγκόσμια πανδημία. Το εμβόλιο αποδείχθηκε πάνω από 90% αποτελεσματικό στα πρώτα 94 άτομα που μολύνθηκαν από τον νέο κορονοϊό.
Και όλα αυτά την ώρα που φαρμακοβιομηχανίες και ερευνητικά κέντρα ανά την υφήλιο εργάζονται πυρετωδώς για ένα ασφαλές και αποτελεσματικό εμβόλιο, σε μια προσπάθεια να τερματιστεί η πανδημία που έχει στοιχίσει τη ζωή σε πάνω από 1.250.000 ανθρώπους παγκοσμίως. Ο ελληνικής καταγωγής πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Pfizer, Αλβέρτος Μπουρλά (Albert Bourla), χαιρετίζοντας αυτή την εξέλιξη δήλωσε: «Με τις σημερινές ειδήσεις, είμαστε ένα σημαντικό βήμα πιο κοντά στο να παρέχουμε στους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο μια απαραίτητη ανακάλυψη για να βοηθήσουμε να τερματίσουμε αυτήν την παγκόσμια κρίση υγείας» και συνέχισε τονίζοντας ότι: «Ανυπομονούμε να μοιραστούμε επιπλέον δεδομένα αποτελεσματικότητας και ασφάλειας που δημιουργούνται από χιλιάδες συμμετέχοντες τις επόμενες εβδομάδες
Περίπου το 42% των συμμετεχόντων στις δοκιμές είχε διαφορετικά υπόβαθρα, ανέφεραν οι Pfizer και BioNTech, προσθέτοντας ότι δεν έχουν αναφερθεί ακόμη σοβαρές ανησυχίες για την ασφάλεια του εμβολίου. Οι εταιρείες δήλωσαν ότι σχεδιάζουν να ζητήσουν έγκριση για χρήση έκτακτης ανάγκης άδεια από την αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων μόλις θα έχουν στα χέρια τους δεδομένα δύο μηνών, που αναμένονται την τρίτη εβδομάδα του Νοεμβρίου.
Να σημειωθεί ότι Pfizer και BioNTech αναμένουν ότι θα έχουν 50 εκατ. δόσεις του εμβολίου φέτος και 1,3 δισ. το 2021.

Share.

Comments are closed.

WordPress Πρόσθετο Cookie από το Real Cookie Banner