Νέο βιβλίο του Νίκου Αποστολόπουλου που προτείνει τρίτο δρόμο για την ανάπτυξης

0

Ένα νέο βιβλίο ξεκίνησε σήμερα το ταξίδι του, από τις εκδόσεις Πατάκης,  προτείνοντας έναν τρίτο δρόμο ανάπτυξης. Τον δρόμο της κοινωνικής οικονομίας.
Γραμμένο από τον Επίκουρο Καθηγητή Νικόλαο Αποστολόπουλο, από τον Καθηγητή Παναγιώτη Λιαργκόβα και τον διδάκτορα Ζαχαρία Δερμάτη.
Είναι αφιερωμένο στον Πρόεδρο της ΓΣΕΕ, Γιάννη Παναγόπουλο που εκπροσωπεί τις δυνάμεις εργασίας και εκφράζει τον διαφορετικό δρόμο ανάπτυξης….
Μόνο με πολιτική βούληση και κοινωνική συναίνεση και ακολουθώντας τον δρόμο της κοινωνικής οικονομίας μπορούμε να βγούμε από τα οικονομικά, κοινωνικά και περιβαλλοντικά αδιέξοδα…

Λίγα λόγια για το βιβλίο
Το βιβλίο αυτό αποτυπώνει την εξελικτική πορεία της κοινωνικής οικονομίας, τα πολιτικοϊδεολογικά ρεύματα που τη διαμόρφωσαν, την υιοθέτησή της και τη στήριξή της από την ΕΕ και άλλους διεθνείς οργανισμούς, τα πρόσωπα και τις πολιτικές που έπαιξαν σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωσή της, καθώς και τα προγράμματα και τα χρηματοδοτικά εργαλεία τα οποία στήριξαν και στηρίζουν τους φορείς της κοινωνικής οικονομίας.
Επίσης, αποτυπώνει τις σχολές σκέψης για την κοινωνική επιχειρηματικότητα και τα επιχειρηματικά μοντέλα. Ακόμη, αναλύει όλους τους μηχανισμούς μέτρησης του κοινωνικού αντίκτυπου που απορρέει από τη λειτουργία και τη δράση των κοινωνικών επιχειρήσεων σε οικονομικό, κοινωνικό και περιβαλλοντικό επίπεδο.
Το βιβλίο απευθύνεται σε φοιτητές προπτυχιακών και μεταπτυχιακών προγραμμάτων σπουδών σε διάφορα τμήματα και σχολές όλων των επιστημονικών κλάδων των ελληνικών πανεπιστημίων.
Απευθύνεται επίσης σε εργαζομένους, συνδικαλιστές, επιχειρηματίες και στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης που εφαρμόζουν κοινωνικά προγράμματα.

Share.

Comments are closed.

WordPress Πρόσθετο Cookie από το Real Cookie Banner