Βιέννη: Μπαράζ επιθέσεων σε έξι σημεία με νεκρούς στο κέντρο της πόλης – Τρομοκράτης ανατινάχθηκε με εκρηκτικά

0

Λίγο μετά τις 10 το βράδυ, συναγερμός σήμανε στην αυστριακή πρωτεύουσα, μετά τις πρώτες πληροφορίες για επίθεση κοντά σε συναγωγή και μεγάλη αστυνομική επιχείρηση.
Ο αυστριακός ΥΠΕΣ κάλεσε τους πολίτες της πόλης να μείνουν στα σπίτια τους, ή μέσα στα μαγαζιά, στα οποία έχουν κρυφτεί.
Τουλάχιστον δύο άτομα σκοτώθηκαν, σύμφωνα με την αστυνομία και πολλοί άλλοι τραυματίστηκαν, σε ανταλλαγή πυρών απόψε το βράδυ στην καρδιά της Βιέννης, σε μια επίθεση που ο υπουργός Εσωτερικών της Αυστρίας χαρακτήρισε “τρομοκρατική“.
Με tweet η αστυνομία ανέφερε πως αρκετοί άνθρωποι τραυματίστηκαν στο κέντρο της αυστριακής πρωτεύουσας από την ανταλλαγή πυρών. «Πυροβολισμοί στην περιοχή του κέντρου της πόλης – υπάρχουν τραυματίες – ΜΕΙΝΕΤΕ ΜΑΚΡΙΑ από όλους τους δημόσιους χώρους και τις δημόσιες συγκοινωνίες».
<blockquote class=”twitter-tweet”><p lang=”en” dir=”ltr”>Shots fired in the Inner City district – there are persons injured – KEEP AWAY from all public places or public Transport – don&#39;t share any Videos or Fotos!</p>&mdash; POLIZEI WIEN (@LPDWien) <a href=”https://twitter.com/LPDWien/status/1323353271390605313?ref_src=twsrc%5Etfw”>November 2, 2020</a></blockquote> <script async src=”https://platform.twitter.com/widgets.js” charset=”utf-8″></script>
Το αυστριακό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο ΟΕ24 έκανε λόγο για τουλάχιστον επτά νεκρούς και επιπλέον μετέδωσε πως παράλληλα με την επίθεση και τονίζει ότι ακούστηκαν περίπου 50 πυροβολισμοί.
Η εφημερίδα Kronen Zeitung ανέφερε ότι ένας άνδρας ανατινάχθηκε μετά την ένοπλη επίθεση, με την εφημερίδα να κάνει λόγο για πολλούς νεκρούς από την επίθεση.
Άλλες πληροφορίες κάνουν λόγο για σύλληψη ενός υπόπτου, ενώ η ιστοσελίδα KURIER μιλάει ακόμα και για 10 δράστες

Κουρτς: Αποκρουστική τρομοκρατική επίθεση
Ο Αυστριακός Καγκελάριος Σεμπάστιαν Κουρτς δήλωσε ότι οι πυροβολισμοί που σημειώθηκαν στη Βιέννη αργά το βράδυ της Δευτέρας αποτελούν μια «αποκρουστική τρομοκρατική επίθεση», προσθέτοντας ότι ο στρατός θα αναλάβει τη φρούρηση στρατηγικών σημείων της αυστριακής πρωτεύουσας, ώστε η αστυνομία να μπορεί να επικεντρωθεί
«Αυτή τη στιγμή βιώνουμε δύσκολες ώρες για τη δημοκρατία μας. Θέλω να ευχαριστήσω όλες τις δυνάμεις αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων που θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή τους για την ασφάλειά μας, ειδικά σήμερα. Η αστυνομία μας θα λάβει αποφασιστικά μέτρα εναντίον των δραστών αυτής της αποκρουστικής τρομοκρατικής επίθεσης», τόνισε ο Αυστριακός καγκελάριος σε ανάρτηση στο twitter.

Μακρόν: «Αυτή είναι η Ευρώπη μας» -«Δεν θα παραδοθούμε»
Με ανάρτησή του στο Twitter, ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν έστειλε μήνυμα συμπαράστασης στον αυστριακό λαό για το τρομοκρατικό χτύπημα στη Βιέννη.

«Εμείς, οι Γάλλοι, συμμεριζόμαστε το σοκ και τον πόνο του αυστριακού λαού που χτυπήθηκε απόψε από την τρομοκρατική επίθεση στην καρδιά της πρωτεύουσας, της Βιέννης. Μετά τη Γαλλία, μια ακόμη φίλη χώρα δέχεται επίθεση. Είναι η Ευρώπη μας. Οι εχθροί μας οφείλουν να γνωρίζουν με ποιους έχουν να κάνουν. Δεν θα κάνουμε πίσω σε τίποτα», έγραψε ο Γάλλος πρόεδρος.


Υπενθυμίζουμε ότι η τρομοκρατική επίθεση στη Βιέννη έρχεται λίγες μόνον ημέρες μετά τη φρικιαστική εισβολή Τυνήσιου ισλαμιστή σε εκκλησία στη Νίκαια της Γαλλίας, όπου σκότωσε τρεις πιστούς.
Επίσης στις 16 Οκτωβρίου, ένας 18χρονος Τσετσένος αποκεφάλισε Γάλλο καθηγητή σε προάστιο του Παρισιού, προκειμένου να εκδικηθεί για την επιλογή του να παρουσιάσει τα σκίτσα του Μωάμεθ στους μαθητές του.

Μητσοτάκης: Είμαστε σοκαρισμένοι από τις φρικιαστικές επιθέσεις
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επικοινώνησε με τον Αυστριακό Καγκελάριο, Σεμπάστιαν Κουρτς, μετά την επίθεση στην Βιέννη.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός, με μία ανάρτηση στο twitter, τόνισε πως εξέφρασε την αλληλεγγύη του στον Κουρτς και τον Αυστριακό λαό, δηλώνοντας σοκαρισμένος από τις επιθέσεις στην πρωτεύουσα της Αυστρίας όπου υπάρχουν τουλάχιστον 7 νεκροί.
«Είμαστε σοκαρισμένοι από από τις φρικιαστικές επιθέσεις στη Βιέννη. Έχω εκφράσει την αλληλεγγύη μου στον Σεμπάστιαν Κουρτς. Οι σκέψεις μας με τους ανθρώπους στη Βιέννη και με τις αρμόδιες Αρχές που αντιμετωπίζουν το περιστατικό. Η καρδιά μας με τα θύματα και τις οικογένειές τους Η Ευρώπη στέκεται ενωμένη απέναντι στην τρομοκρατία», έγραψε στο twitter ο κ. Μητσοτάκης.

Share.

Comments are closed.