Παγκόσμιο σοκ για τον αποκεφαλισμό καθηγητή στο Παρίσι από 18χρονο για τα σκίτσα του Μωάμεθ

0

Τέσσερα πρόσωπα, ανάμεσά τους ένας ανήλικος, προφυλακίστηκαν τη νύχτα της Παρασκευής προς Σάββατο μετά τη δολοφονία καθηγητή ιστορίας και γεωγραφίας κοντά σε σχολείο στο Κονφλάν Σεντ Ονορέν, στο δυτικό Παρίσι, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο πηγή προσκείμενη στο δικαστικό σύστημα.
Τα πρόσωπα αυτά ανήκουν στο περιβάλλον του δράστη της επίθεσης, ο οποίος έπεσε νεκρός από σφαίρες αστυνομικών, διευκρίνισε η ίδια πηγή.
Σύμφωνα με το γαλλικό τηλεοπτικό κανάλι BFM TV, ο δολοφόνος του καθηγητή ήταν 18 ετών και είχε γεννηθεί στη Μόσχα. Οι αστυνομικοί τον πυροβόλησαν και τον σκότωσαν κοντά στο σημείο της επίθεσης.
Ο νεαρός τον σκότωσε επειδή έδειξε στους μαθητές του σκίτσα του προφήτη Μωάμεθ, επιθυμώντας να διδάξει την ελευθερία της έκφρασης.
 «Ένας πολίτης δολοφονήθηκε σήμερα (χθες) επειδή ήταν καθηγητής και επειδή δίδασκε την ελευθερία της έκφρασης», δήλωσε ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν και χαρακτήρισε την επίθεση ισλαμική τρομοκρατία. «Ολόκληρη η χώρα βρίσκεται στο πλευρό των καθηγητών της. Οι τρομοκράτες δεν θα διχάσουν τη Γαλλία, ο σκοταδισμός δεν θα νικήσει», είπε.

Share.

Comments are closed.