Η Νίκη Κεραμέως για την ηλεκτρονική ψηφοφορία στις εκλογές για την ανάδειξης αιρετών στα Υπηρεσιακά Συμβούλια

0

Για τις εκλογές για ανάδειξη αιρετών εκπροσώπων στα Υπηρεσιακά Συμβούλια μίλησε η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως, στον ΣΚΑΪ 100,3 FM και τον δημοσιογράφο Άρη Πορτοσάλτε, υποστηρίζοντας ότι η ΟΛΜΕ δεν προβληματίζεται για τις δια ζώσης εκλογές
Η κ. Κεραμέως αναφέρθηκε αρχικά στην πρόσφατη συνάντηση της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΑΙΘ με την ΟΛΜΕ, αναφέροντας πως ενώ τέθηκαν στην ατζέντα και συζητήθηκαν πολλά θέματα, «μεγάλο μέρος της συζήτησης και των τοποθετήσεων των εκπροσώπων της ΟΛΜΕ επικεντρώθηκαν στο θέμα της ανάδειξης των εκπροσώπων στα Υπηρεσιακά Συμβούλια». Η Υπουργός φυσικά αναφέρθηκε στη ρύθμιση για διεξαγωγή των εκλογών σε μη εργάσιμη ημέρα, θεωρώντας αδιανόητο να χάνεται μάθημα για να γίνονται εκλογές, προστατεύοντας βεβαίως το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι. Επίσης αναφορικά με την ηλεκτρονική ψηφοφορία, την οποία εισάγει η ρύθμιση, η κα Κεραμέως δήλωσε πως όλες οι εκλογές των Πρυτάνεων – οι 6 που έγιναν μέσα στο καλοκαίρι – έγιναν ηλεκτρονικά με το ίδιο αυτό σύστημα (Σ.Σ: Το  Σύστημα Ζευς), το οποίο έχει ετοιμαστεί και για τις εκλογές των εκπροσώπων των εκπαιδευτικών.
«Η ρύθμιση που έχουμε φέρει διασφαλίζει 4 πράγματα:

  1. να αναδειχθούν οι εκπρόσωποι στα Υπηρεσιακά Συμβούλια
  2. να μη διαταραχθεί ούτε στο ελάχιστο η εκπαιδευτική διαδικασία
  3. να προχωρήσουμε στη διεθνή τάση ψηφιοποίησης της διαδικασίας
  4. να προφυλάξουμε την εκπαιδευτική κοινότητα από μαζικές συγκεντρώσεις εν μέσω πανδημίας κορονοϊού

Στη συνέχεια, είπε: «Ακούω την ΟΛΜΕ να εκδηλώνει προβληματισμό για τα λίγα τμήματα, το 3% με τα στοιχεία που δώσαμε προσφάτως που έχουν άνω των 25 μαθητών, αλλά δεν προβληματίζονται για τις δια ζώσης εκλογές για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια 170.000 εκπαιδευτικών».
«Έχουμε εργαστεί πολύ σκληρά με το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και έχουμε μια πολύ εξαιρετική συνεργασία με τον κ. Πιερρακάκη γι αυτό το σύστημα, το οποίο ήδη έχει εφαρμοσθεί χωρίς κανένα πρόβλημα σε τόσες Πρυτανικές εκλογές στα Πανεπιστήμια μας. Το σύστημα αυτό παρέχει αδιαβλητότητα, ανωνυμία, αποτελεσματικότητα και πλήρη συμβατότητα με τα μέτρα κατά του covid. Πιστεύω πως οι εκπαιδευτικοί θα βγουν μπροστά, θα είναι πρωτοπόροι και θα στηρίξουν» τόνισε.
Σε ερώτηση του κ. Πορτοσάλτε, «ποιοι εκπαιδευτικοί θα στηρίξουν», απάντησε ότι πολλοί εκπαιδευτικοί επικοινωνούν με το Υπουργείο λέγοντας πως «επιτέλους πρώτη φορά θα ψηφίσω, θα συμμετάσχω στις διαδικασίες. Δεν το έχω κάνει ποτέ θα το κάνω φέτος»(!).

Ακούστε το ηχητικό από τη συνέντευξη της Υπουργού Παιδείας & Θρησκευμάτων Ν. Κεραμέως στο ρ/σ ΣΚΑΙ και τον δημοσιογράφο Αρ. Πορτοσάλτε

Share.

Comments are closed.